9 Σεπτεμβρίου 2013

Η… δικαίωση του «Ελέ» για τον Σάμαρη!

Για τον γεννημένο στην Πάτρα ποδοσφαιριστή, με την καταγωγή από
την Βάρδα Ηλείας, όπου έπαιξε μάλιστα στον τοπικό, όπως εξάλλου κι ο πατέρας του Ζώης, η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο είναι γεμάτη από ρίσκα κι απρόοπτα.
Ο Ανδρέας Σάμαρης, στα 24 του, είναι ο ποδοσφαιριστής που μοιάζει να έχει βγει…κερδισμένος από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ολοκλήρωσε στο ξεκίνημα, αλλά, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, τις επιλογές για την ενίσχυση του έμψυχου υλικού του.

Κέρδισε τις εντυπώσεις στην προετοιμασία και με το σπαθί του πήρε φανέλα βασικού στο σχήμα των «ερυθρόλευκων», σαν ένα «σύγχρονο εξάρι», ή αλλιώς, ένα «οκτάρι άλλης εποχής και διαφορετικού στυλ».


 Από την απαξίωση στην Παναχαϊκή, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και στον προθάλαμο της Εθνικής μας ομάδας…
Ποτέ, ωστόσο, δεν έπαψε να πιστεύει στις δυνατότητες του, στην προοπτική του για να καθιερωθεί στο ποδόσφαιρο, να κερδίσει τίτλους.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δικαιώνεται για τον Σάμαρη.

Η άποψη του είναι ξεκάθαρη:

«Πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή, με περιθώρια εξέλιξης και με αρετές που είναι πληθωρικές. Είχε δυσκολία προκειμένου να ενταχθεί στην τακτική της ομάδας, να ακολουθήσει τη λογική και τις ανάγκες του συνόλου, όμως, τη ξεπέρασε και αποδεικνύει ότι μαθαίνει καθημερινά. Μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό, καθώς, έχει προοπτικές υψηλού επιπέδου»
.
Είχε παίκτη τον Σάμαρη στον Πανιώνιο ο «Ελέ» , αλλά, υπήρξε και συμπαίκτης του και μοιραζόταν μαζί του το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο.

Αν κι είχαν καλές σχέσεις, ο Ελευθερόπουλος τον…προετοίμασε για τα δύσκολα και τον άφηνε εκτός αποστολής, καθώς, δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του. Καλό του έκανε, προφανώς…

Ο Σάμαρης συνεχίζει να έχει …ροπή στις κίτρινες κάρτες. Ήδη έχει δεχθεί 2, σε ισάριθμα παιχνίδια στα οποία έχει αγωνισθεί στο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό.

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο, είδε 8 φορές την κίτρινη κάρτα σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, ως παίκτης του Πανιωνίου.
Δε διστάζει να πάει στην μπάλα, να αγωνισθεί δυναμικά, παράλληλα, όμως, έχει ταλέντο στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η Παναχαϊκή, στην πραγματικότητα, τον έχασε τζάμπα και άδοξα…

Ο Σάμαρης δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Παναχαϊκή και να δεσμευθεί για 5χρόνια.

Ήλθε σε ρήξη με τον Αλέξη Κούγια και μπήκε στο…ψυγείο, επειδή, όπως ανακοίνωσε η Παναχαική τον Αύγουστο του 2010, «από το Σάμαρη ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιο του, διότι όχι μόνο δεν προσφέρει αγωνιστικά, αλλά είναι επικίνδυνος για τους συμπαίκτες του, καθώς ήδη έχει τραυματίσει τους Παπαποστόλου και Βαλλιάνο».

Μετά από 3χρόνια, τον Ιανουάριο του 2010, έφυγε για τον Πανιώνιο ως ελεύθερος. Πήγε στους Νεοσμυρνιώτες μετά από δοκιμή, υπέγραψε για 20.000 ευρώ τον χρόνο και στον Ολυμπιακό πήγε με πολλαπλάσια, σχεδόν 150.000 ευρώ….

Τον Σεπτέμβριο του 2011 μετά από ένα επεισοδιακό φιλικό με τον Πανιώνιο, οι Πατρινοί θα εκδώσουν νέα μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων θα αναφέρουν τον Σάμαρη ως ένα «καθυστερημένο παιδί».

Η «κακή φήμη» του ποδοσφαιριστή που δεν προσπαθεί όσο πρέπει, ακολουθούσε για καιρό τον Σάμαρη.
Εκείνος, λέει ότι «πρέπει να δουλέψει, γιατί κανείς δεν μπορεί να λέει ότι θέλει να παίξει χωρίς να προσπαθεί» και προσθέτει ότι «το σημαντικότερο για ένα ποδοσφαιριστή είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα του και μέσα από αυτή, αναδεικνύεται κι ο ίδιος».

Το όνειρό του Ανδρέα, παραμένει να αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών, όπως πιστεύει γι’ εκείνον κι ο Μίτσελ.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά, έτσι θα δικαιωθεί κι ο πατέρας του, που τον οδήγησε στο ποδόσφαιρο, έστω κι αν η μητέρα του, φώναζε συνέχεια στον Ανδρέα να αφοσιωθεί «στα γράμματα», βλέποντας την κλίση που είχε στο σχολείο.

Ορισμένοι στην Πάτρα, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Σάμαρη ως «νέο Κατσουράνη». Διαφορετικές ποδοσφαιρικές ιστορίες, άλλες φυσιογνωμίες. Σίγουρο είναι ότι ο Ανδρέας βαδίζει στο δικό του δρόμο. Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και μοιάζει να μαθαίνει από τα λάθη του…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ