28 Αυγούστου 2011

ZEAN MAKOUN...ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ....

Ο Ζαν Μακούν έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (28/8) στην Ελλάδα και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται στην τελική της ευθεία! Ο Καμερουνέζος μέσος θα περάσει το πρωί της Δευτέρας (29/8) από ιατρικά τεστ και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ομάδα
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση του Ζεάν Μακούν. Στον Ολυμπιακό δεν λένε το παραμικρό, όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι αυτή την ώρα ο παίκτης βρίσκεται στην Αθήνα! Οι ερυθρόλευκοι από χθες έχουν προχωρήσει πολύ την υπόθεση σε βαθμό που υπάρχει ήδη συμφωνία σε όλα....
 Ο Καμερουνέζος μέσος από την Άστον Βίλα, είναι στη χώρα μας εδώ και λίγα λεπτά για λογαριασμό του Ολυμπιακού , καθώς προσγειώθηκε με την πτήση  BA 632 της British Airways  στις 17:50 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»......

Τα πρώτα βήματα
Ο Ζαν Ντε Μακούν γεννήθηκε στο Καμερούν πριν από 28 χρόνια στην πόλη Γιαουντέ κι εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών άλλαξε τρεις ομάδες στην πατρίδα του και σε όλες ήταν εμφανέστατο το ταλέντο του που τον έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μικρά παιδιά της ηλικίας του. Ήτραν λοιπόν σαφές πως το... ευρωπαϊκό βήμα δεν ήταν μακριά.
Με την ενηλικίωση στη Γαλλία
Το 2001 τελικά, και μόλις σε ηλικία 18 ετών μεταγράφηκε στη Λιλ θέλοντας να αποδείξει πως μπορεί να κάνει σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα ξεκινώντας από τη Γαλλία – προορισμός των περισσότερων Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Στη γαλλική ομάδα έμεινε επτά χρόνια και κατάφερε να γίνει πρώτο βιολί της ομάδας.
Συνολικά στη Λιλ είχε 198 συμμετοχές και σκόραρε 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με την εκπληκτική του παρουσία στην ομάδα κατάφερε να προσεγγίσει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Τότεναμ ήταν μόνο μερικές εξ αυτών αλλά η Λιόν τις πρόλαβε όλες και το 2008 τον έκανε δικό της!
Βασικός και στη Λιόν
Η μεταγραφή-μαμουθ του Μακούν στη Λιόν κόστισε περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ στους Λιονέ και ο διεθνής Καμερουνέζος από την πρώτη του χρονιά στο Ζερλάν πήρε... σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Πολύ καλές εμφανίσεις σε Γαλλία και Ευρώπη για τον βραχύσωμο μέσο που συνέχιζε να είναι σταθερά σε υψηλό επίπεδο μέχρι και το 2010.
Το βήμα για Πρέμιερ Λιγκ
Το Γενάρη του 2011 ήρθε η πρόταση από την Αγγλία. Ο άλλοτε προπονητής του στη Λιόν, Ζεράρ Ουγιέ, που είχε πάει στην Άστον Βίλα τον ζήτησε από την διοίκηση και οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας δεν του χάλασαν χατήρι. Η μεταγραφή κόστισε περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ και έπαιξε 7 ματς σε ένα εξάμηνο. Η αλλαγή του προπονητή με την έλευση του Άλεξ Μακλις όμως άλλαξε τα δεδομένα για τον Μακούν στην Άστον Βίλα.
Κεφάλαιο Εθνική
Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας του Καμερούν στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ενώ έχει συμεμτοχή με το εθνόσημο και στα Κόπα Άφρικα. Συνολικά μετρά 53 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φενάλα της εθνικής της χώρας του και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα βασικό στέλεχος της ομάδας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ