5 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΜΕ 3-2 .... ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ ...

Άλμα τίτλου έκανε ο Θρύλος, που πέρασε θριαμβευτικαά πό το «Κλεάνθης Βικελίδης» νικώντας με 3-2 τον Άρη και πέρασε μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι πρωταθλητές έχοντας τις μηχανές τους στο ...φουλ μέχρι το 70' έφυγαν αλώβητοι από την δύσκολη έδρατων κιτρίνων» που έμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από την νίκη και απέκτησαν πολύ καλή ψυχολογία εν όψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον ...πελάτη Παναθηναϊκό, τον οποίο και φιλοξενούν την επόμενη αγωνιστική...
 Ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Αρη 3-2 στο «Κλ. Βικελίδης» και περιμένει τον ΠΟΑ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα περαιτέρω. Τζιμπούρ (7'), Μοντέστο (28') και Μακούν (83') τα γκολ.....
Με δύο νέα πρόσωπα συγκριτικά με την ενδεκάδα που ξεκίνησε κόντρα στην Ντόρτμουντ παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέναντι στον Άρη. Αυτές αφορούν τους Βασίλη Τοροσίδη και Βισέντε Μόνχε. Ο μεν Τοροσίδης ξεκίνησε μετά από αρκετό καιρό στο βασικό σχήμα. Ο αρχηγός του Θρύλου φώναξε πανέτοιμος και κάλυψε το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής.
Η δεύτερη αφορά τον Βισέντε Μόνχε. Ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός μέσος ξεκίνησε για πρώτη φορά από την ημέρα που μεταγράφηκε στοξ Θρύλο και κάλυψε το αριστερό άκρο της μεσίας γραμμής. Ο Βάσκος προπονητής διατήρησε τον Μπάλας Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια επιβραβεύοντάς τον για την εξαιρετική εμφάνιση, που πραγματοποίησε ο Μαγυάρος πορτιέρο απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας την περασμένη Τρίτη.
Την τετράδα της οπισθοφυλακής στελέχωβναν οι Τοροσίδης, Αβρα΄΄αμ Παπαδόπουλςο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Ενώ οι Μοντέστο και Ορμπάιθ συνέθεταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, έχοντας μπροστά τους τον Αριέλ Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή.
Ο Κέβιν Μιραλάς ξεκινούσε τις προσπάθειές του από τη δεξιά πτέρυγα, δίνοντας βοήθειες στον Ράφικ Τζιμπούρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο Μίχαλ Πρόμπιερζ στο «ντεμπούτο» του στον πάγκο του Άρη προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές.
Ο νέος τεχνικός των «κιτρίνων» προτίμησε τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια αντί του Βελλίδη, ενώ ξεκίνησε κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σανκαρέ, Ντίκο (εκτός ο Λαζαρίδης), ακραίους μπακ τους Μίσελ, Καζναφέρη, στα χαφ τους Φατί, Βράνιες (παρθενική παρουσία), στα άκρα τον 18χρονο Γιαννιώτα (ντεμπούτο), Ούμπιντες και στην επίθεση τους Καστίγιο, Σολτάνι.
Ξεκίνημα με γκολ Τζιμπούρ
Τον τέλειο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7' με τον Ράφικ Τζιμπούρ! Ο Αλγερινός στράικερ εκμεταλλεύθηκε σύγχυσ στα καρέ του Άρη από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στοπ σκορ και να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση, που τον θέλει να σκοράρει πάντα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, που συνέχισαν να ...μαγεύουν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σ' έναν ...πελαγωμένο Άρη και στο 17' οι πρωταθλητές λίγο έλειψε να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Έπειτα από εκπληκτικό τακουνάκι του Τοροσίδη, ο Μόνχε βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός ήταν άστοχο.
Στο 22' ήταν η σειρά του Ράφικ Τζιμπούρ να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς, όμως το σουτ του Αλγερινού έφυγε ελάχιστα άουτ.
Δεύτερο ...χτύπημα από Μοντέστο!
Ο Θρύλος διπλασίασε τα τέρματά του στο 28' θέτοντας από νωρίς βάσεις θριάμβου! Μετά από ...ονειρεμένη εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μοντέστο εκμεταλλεύθηκε νέα ολιγωρία της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά πέτυχε το 0-2 για τον Θρύλο! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται κατά ... κύματα και στο 31' βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-3,. όμως το πλασέ του Μιραλάς βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιακούποβιτς, που μπλόκαρε στην γωνία του.
Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους ήταν ένα σύνολο βγαλμένο από ...κομπιούτερ, που μάγευε τους πάντες με την απόδοσή του. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πρόμπιερζ πέρασε τον Τόχα στη θέση του ανέτοιμου Βράνιες σε μια προσπάθεια η νέα του ομάδα να κερδίσει τον χώρο του κέντρου. Για ένα πεντάλεπτο ο Άρης είχε μια πρωτοβουλία, αλλα΄τίποτε περισσότερο...
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σ' ένα τρίτο γκολ στο 54' όταν μετά από όμορφο συνεργασία των Μιραλάς – Τζιμπούρ και γυριστή μπαλιά του Αλγερινού, ο Μέλμπεργκ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και σούταρε, για να διώξει δύσκολα ο Γιακούποβιτς, χτυπώντας το πόδι του στο δοκάρι.
Ο Θρύλος συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης ακι στο 69' έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Μόνχε να πετύχει το 0-3 και να δώσει διαστάσεις στην νίκη του Θρύλου. Ο Αργεντινός μέσος έφυγε στην κόντρα καιμε ωραίο σκαφτό έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και σούταρε ψηλά άουτ.
Ο Άρης μείωσε το σκορ στο 77' . Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καστίγιο, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε πάλι σε στημένη φάση. Ο Φατί κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Σανκαρέ , που σούταρε για να έρθει από κοντά ο Τόχα με κοντινή προβολή να πετύχει το 1-2.
Μακούν και 1-3
Ο Θρύλος ουσιαστικά σφράγισε την νίκη του στο83' Μεδτά από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας ο Μακούν «τρύπωσε» την άμυνα του Άρη και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με τη φανέλα του Θρύλου σφραγίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τους «ερυθρόλευκους».
Ο Άρης μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 85' όταν έπειτα από σέντρα του Μίσελ και κεφαλιά του προωθθημένου Φατίσ το πρώτο δοκάρι έγινε το 2-3 κα το ματς πήρε χαρακτήρα θρίλερ. Ο Ολυμπιακός στο 94' βρέιθηκε φάτσα με το 2-4, όταν ο Τζιμπούρ έφυγε μόνος του από τα δεξιά αλλά το πλασέ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιακούποβιτς, που έδιωξε σε κόρνερ.
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Aλγερινός με το γκολ που πέτυχε στο 7' άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στον Ολυμπιακό για τη σπουδαία του νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Α΄ρη περνώντας από μία έδρα, όπου αρκετοές άλλες ομάδες θα αφήσουν βαθμούς. Ο «τρομοκράτης» που διεύρυνε την θετική παράσδοση που τον θέλει να σκοράρει σχεδόν πάντα στην Θεσσαλονίκη ως αντίπαλος του Άρη επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα που διανύει πετυχαίνοντας για ακόμη μία αγωνισιτκή γκολ, που ισοδυναμεί με τρεις βαθμούς και δείχνει ότι θα ηγηθεί της φετινής πορείας του Θρύλόυ προς την κατάκτηση του τίτλου.
Η ΦΑΣΗ: Η φάση του 17ου λεπτού με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Τοροσίδη και Βισέντε Μόνχε μπορεί να μην είχε ευτυχή κατάληξη για τον Θρύλο, ωστόσο, για τους λάτρεις του θεαματικού ποδοσφαίρου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη πολλών! Το τακουνάκι του αρχηγού του Ολυμπιακού προς τον Αργεντινό ήταν κυριολεκτικά ... όλα τα λεφτά και σίγουρα εάν η κατάκηξη του σουτ του αριστεροπόδαρου μέσου κατέληγε στα δίχτυα, σίγουρα θα γινόταν σήμα αρκετών αθλητικών εκπομπών!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ