14 Ιανουαρίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ... 3-1 ... ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ...... KEVIN ANTONIO MIRALLAS

Την δυναμική του επιστροφή στις νίκες πραγματοποίησε ο Θρύλος, που επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο Καραισκάκη....
Ο Θρύλος γύρισε στις νίκες και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρχικά, στη συνέχεια ξεκλείδωσε το ματς. Το σκορ άνοιξε στο 41΄ με αυτογκόλ του Κόρμπου από γέμισμα του Ιμπαγάσα, στο 44΄ ο Μιραλάς έγραψε το 2-0 από ασίστ του «Κάνιο» και στο 67' ο Βέλγος με κεφαλιά έγραψε το 3-1....
Οι πρωταθλητές, έχοντας τον Λουίς Ντιόγκο για πρώτη φορά στην αρχική τους σύνθεσή μετά την επιστροφή του Βραζιλιάνου στους «ερυθρόλευκους» ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική βραδιά τους Κέβιν Μιραλάς και Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Βέλγος στράικερ με τα δύο γκολ, που πέτυχε (44', 67') πήρε τον Θρύλο από το χέρι και τον οδήγησε στην νίκη με 3-1, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα με τις δύο του μπαλιές στις φάσςεις των δύο πρώτων γκολ, αποσυντόνισε την άμυνα του Λεβαδειακού ανοίγοντας το δρόμο προς την νίκη....
Την έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Λουίς Ντιόγκο από την αρχή πραγματοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» δεδομένων των απουσιών των τραυματιών Μάρκο Πάντελιτς και Ράφικ Τζιμπούρ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της αναμέτρσης με τον Λεβαδειακό, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεώρησε ότι είναι απολύτως έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να βοηθήσει σημαντικά τον Θρύλο, ώστε να φτάσει στην υλοποίηση των φετινών του στόχων, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του νταμπλ και μιας αξιοπρόσεκτης πορείας στο Europa League. Ο Ντιόγκο μετά τον δανεισμό του σε Φλαμένγκο και Σάντος επιστρέφει σε ματς του Ολυμπιακού (σ.σ έστω και ανεπίσημου χαρακτήρα) για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα τις 18 Αυγούστου του 2010, στο ισόπαο 0-0 με την Ντεπορτίβο Λα Κοφούνια στο Καραϊσκάκη στις πρώτες ημέρς της δεύτερης θητείας του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».
Όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ο Βάσκος τεχνικός ακολούθησε για ακόμη μαι φορά το αγαπημένο του 4-4-1-1. Οι τραυματισμοί των Μάρκο Πάντελιτς, Ράφικ Τζιμπούρ, όπως επίσης και η τιμωρία του Αβραάμ Παπαδόπουλου ανάγκασαν τον Βάσκο προπονητή να προβεί σε πολλές καινοτομίες.
Κάτω από τα δοκάρια διατηρήθηκε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεταν οι Μοντέστο (σ.σ. επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας) , Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέβας.
Οι Μανιάτης κια Μακούν ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα ν επιστρέφει και αυτός στο αρχικό σχήμα και να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού. Οι Κέβιν Μιραλάς και Νταβίντ Φουστέρ ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες δίνοντας βοήθειες στον Λουίς Ντιόγκο, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα
Πολύ δυνατά μπήκ στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, έχοντα;ς ως ασική επιδίωξη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε από νωρίς τη δυνατότητα να φτάσει σε θρίαμβο κα να επιστρέψει με εμφατικό τρόπο στις νίκες μετά την γκέλα της περαμσένης Κυριακής κόντρα στην ουραγό Δόξα Δράμας.
Με τους Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Φουστέρ να πλαγιοκοπούν , ο Θρύλος έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με κεφαλια΄υποχρέωσε τον Κυριακίδη σ δύσκολη επέμβαση.
Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο ίδιο λεπτό, αλλά ο Μέγιερι βγήκε έγκαιρα προ του Ναπολεόνι μετά από όμορφη κάθετη μπαλιά του Ζαουί και πρόλαβε τον κίνδυνο. Για τα επόμενα 30 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός , με φανερό πρόβλημα στην δημιουργία, αφού οη διπλή ζώνη άμυνας, που είχε επιλέξει ο Γιώργος Παράσχος δυσκόλευε πάρα πολύ την κίνηση των γηπεδούχων με ή χωρίς την μπάλα και την αξιοποίηση του κενού χώρου.
Μαγικό τρίλεπτο με δημιουργό Αριέλ και 2-0!
Ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα παιχνίδι του στηρίχθηκε στα εντυπωσιακά του ξεσπάσματα./Σ' ένα ονειρικό τρίλεπτο (41-44') ο Θρύλος έβαλε τις βάσεις για μία ακόμη νίκη, που του έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει επτά βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.
Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάστηκε να ...αναλάβει δράση το μαγικό αριστερό πόδι του Αριέλ Ιμπαγάσα! Αρχικά ο Αργεντινό στο 41' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, σήμανε ...πανικό στην άμυνα του Λεβαδειακού, «αναγκάζοντας τον Κόρμπο να στείλει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κυριακίδη για το 1-0. Αυτό ήταν! . Στη συνέχεια ο Θρύλος έγινε το απόλυτο αφεντιικό της αναμέτρησης, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στο 44' να περνάει την πέμπτη του ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός με εξαιρετική μπάλιά τροφοδότησε τον Κέβιν Μιραλάς ακι ο Βέλγος στράικερ δεν είχε πρόβλημα από πολύ κοντά να ζευγαρώει τα γκολ του Θρύλου πετυχαίνοντας το δέκατο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.
Αγνόησε πέναλτι - μαρς ο Δασκαλόπουλος
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά και το δεύτεο μέρος επιδιώκοντας να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στην νίκη του. Μάλιστα, ο διαιτητής Δασκαλόπουλος αρνήθηκε στο 52' ολοκάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Φουστέρ από τον Ιωάννου, επιτρέποντας στον Λεβαδειακό να μείνει ...ζωντανός στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.
Η συγκεκριμένη φάση έδωσε κουράγιο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αφού αρχικά απείλησαν δύο φορές με τον Ζαουί (61', 63') μείωσαν το σκορ σε 2-1 με τον Ναπολεόνι στο 65' και έδειχναν ικανοί για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο γκολ, έσπασε ένα ρεκόρ, που κυνηγούσε ο Ολυμπιακός, που είχε κρατήσει το μηδέν» για 715 λεπτά πρωταθλήματος
Λύτρωση από Μιραλάς!
Τη στιγμή, όπου όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε ...θρίλερ, ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε από τον Κέβιν Μιραλάς στο 67' Μετά από εξαιρετική σέντρα ακριβείας του Γιάννη Μανιάτη από τα δεξιά, ο Βέλγος φορ με κεφαλιά - δυναμίτη έγραψε το 3-1 φτάνοντας στα 11 φετινά του γκολ και ουσιαστικά έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.
Ο Ντιόγκο έδωσε τη θέση του στον Αμπντούν στο 70' με τον Βραζιλιάνο φορ να «ειπράττει το χιροκρότημα της εξέδρας, η οποία αναγνώρισε την προσφορά του και τη διάθεσή του να φανεί ενεργός στην επιστροφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Ο ΗΡΩΑΣ: Θέλει κι ερώτημα; Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός μέσος στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού μετά από πέντε ματς πρωταθλήματος (σ.σ. αι συγκεκριμένα από τις 3 Δεκεμβρίου στο 2-0 επί του Παναιτωλικού) ήταν με διαφορά ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Θρύλου. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ, ενώ έφτασε αισίως τις πέντε τις φετινές του ασίστ στο πρωτάθλημα. Πού να προλάβαινε να αγωνιζόταν σε όλα τα παιχνίδια κιόλας. Κοντά του σε απόδοση ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επανήλθε δριμύτερος στα γκολ και με δύο όμορφα τέρματά του ουσιαστικά χάρισε την νίκη στον Θρύλο.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το παιχνίδι κρίθηκε στο «μαγικό εκρηκτικό τρίλεπτο του Θρύλου μεταξύ 41' και 44'. Οι εξάρσεις του Ιμπαγάσα στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα και το μαγικό αριστερό πόδι του Αργεντίνου αποσυντόνισαν την άμυνα του Λεβαδειακού στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ του Ολυμπιακού, ανοίγοντας τον δρόμο προς την νίκη.
Η ΦΑΣΗ: Η φάση του 67ου λεπτού με την οποία οι πρωταθλητές πέτυχαν το 3-1 ήταν ίσως η ωραιότερη φάση του αγώνα, Η σέντρα του Μανιάτη ήταν υποδειγματική για τον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος με κεφαλίά - δυναμίτη επιβεβαίωση τον χαρακτηρισμό του killer, γράφοντα το 3-1
ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Ιβάν Μαρκάνο. Με πολλά αβίαστα λάθη στο παθητικό του ο Ισπανός είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε όσες επικίνδυνες φάσεις δημιούργησε ο Λεβαδειακός. Γενικά δείχνει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ο Μαρκάνο σε καθήκοντα κεντρικού αμυντικού.
Διαιτήτευσε ο Δασκαλόπουλος (Κορίνθου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέβας, Μανιάτης, Μακούν (65' Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Φουστέρ, Μιραλάς, Ντιόγκο (70' Αμπντούν).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαχαίρας Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Σουμπίνιο(64' Βασιλείου), Ζαουί, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ναπολεόνι.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ