25 Μαρτίου 2012

ΕΙΣΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ... ΜΑΓΙΚΟΣ ... ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ

Ναι ρε Θρύλε! Μαγικός και ονειρεμένος ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης με 7-2 στον «Ναό» και έδειξε ποιός είναι το αφεντικό στο φετινό πρωτάθλημα, ανλήμερα της ονομαστικής γιορτής του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη! Πλέον ο Θρύλος χρειάζεται δύο μόλις βαθμούς, ώστε να σφραγίσει και μαθηματικά το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του!...
Ο Θρύλος έκανε πάρτι. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 και μετά εξερράγη. Διέλυσε 7-2 τον Αστέρα με τέσσερα γκολ του Μιραλάς και με ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο έκανε το καλύτερο δώρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα γκολ: Μιραλάς (89', 70, 51, 20'), Φουστέρ (81'), Τζιμπούρ (48'), Ορμπάιθ (53').....
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε αν και στο 16' βρέθηκαν να χάνουν 0-2 με τα γκολ των Ναβάρο και Μάρτινς με αντεπίθεση διαρκείας διέλυσαν την εξαιρετική ομάδα του Σάκη Τσιώλη, αποδίδοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο ειδικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα.
Καταλυτική στην έκβαση του αγώνα ήταν η είσοδος του Γιάννη Μανιάτη με την έναρξη του δευτέρου μέρους! Η έλευση του διεδθνούς μεσοαμυντικού έκλεισε την τρύπα που είχε δημιουργηθεί ανασταλτικά στον χώρο του κέντρου στο πρώτο μέρος και ηγήθηκε της επικής αντεπίθεσης που βρήκε τον Θρύλο να φτάσει στην πιο ευρεία νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα!...
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: Με φουλ επιθετικές βλέψεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Βάσκος τεχνικός του Θρύλου επεδίωξε να προσδώσει ακόμη περισσότερο επιθετικό τόνο στους «ερυθρόλευκους ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, που θα έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των πρωταθλητών για την κατάκτηση των τριών βαθμών,.
Ο 48χρονος προπονητής του Θρύλου επανέφερε τον Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, με τους Τζαμέλ Αμπντούν, Κέβιν Μιραλάς στα δύο άκρα της επίθεσης.
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο.
Οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Φρανσουά Μοντέσο θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Ζαν Μακούν να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο και να καλύψει το κενό του ανέτοιμου Αριέλ Ιμπαγάσα.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του με πολυπρόσωπο κέντρο, με σκοπό να ελέγξει τον ρυθμό και να περορίσει την δραστηριότητα των άσων του Θρύλου.
Ο Μπαντής ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Αργυρόπουλος, ενώ τα δύο στόπερ οι Κουρμπέλης και Μπαρτολίνι και αριστερό μπακ ο Πιπίνης. Στο κέντρο ξεχώριζαν οι φυσιογνωμίες των Ουσέρο και Ρόμπλες, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ροτζέριο βρέθηκαν οι Ναβάρο και στις δύο πτέρυγες οι Ράγιος και Μπρέσκα.

«Φουριόζος» από το ξεκίνημα ο Θρύλος
Με φουλ επιθετικές διαθέσεις μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, έχοντας σαφή πρόθεση να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς και με την συμπλήρωση του πρώτου λπτού έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν μετά από γύρισμα του Αμπντούν, ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 5' ήταν η σειρά του Κέβιν Μιραλάς να φανεί απειλητικός, αλλά το σουτ του Βέλγου φορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπαντή, που απομάκρυνε
Και εντελώς ξαφνικά 0-2!
Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι το γκολ αποτελούσε θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας Τρίπολης εντελώς απρόσμενα και κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκε να προηγείτια 0-2!
Αρχικά στο 13' μετά από κάκιστη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ο Μπρέσκα βρέθηκε κατάφατσα με τον Μέγιερι, ο οποίος αρχικά απομάκρυνε το πλασέ του Σλοβάκου φορ των φιλοξενούμενων και ο Ναβάρο που καραδοκούσε από κοντά έβαλε τον Αστέρα Τρίπολης μπροστά στο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι «ξαναχτύπησαν» στο 16' όταν μετά από νέα ολιγωρία της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Ροτζέριο Μάρτινς από κοντά έγραψε το 0-02 «παγώνοντας» εκ νέου το Καραϊσκάκης

Πέναλτι, Μιραλάς και 1-2
Η αντίδραση του Θρύλου υπήρξε άμεση. Στο 19' ο Μακούν κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτολίνι και ο Κέβιν Μιραλάς, που ανέλαβε την εκτέλεσή του μείωσε σε 1-2. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ο Θρύλος πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια...

Διαστημικός Θρύλος στο δεύτερο μέρος
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει σοβαρά ανασταλτικά προβλήματα πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Γιάννη Μανιάτη στη θέση του Φρανσουά Μοντέστο , πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους του.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για τον Θρύλο, ο οποίος σμπαράλιασε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης και μέσα σ' ένα επτάλεπτο πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ θέτοντας τις βάσεις για την νέα του νίκη!
Αρχικά ο Ράφικ Τζιμπούρ στο 49' αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του νεοεισελθόντα Γιάννη Μανιάτη και ισοφάρισε από κοντά βάζοντας φωτιά στις εξέδρες! Το ξέσπασμα του Θρύλου είχε και συνέχεια, και αφού ο Τζιμπούρ στο 50' νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπαντή, ο Θρύλιος πήρε προβάδισμα στο 51' με εντυπωσιακή ενέργεια και εναέριο βολέ του Κέβιν Μιραλάς, που έφτασε αισίως στα 16 γκολ και βρέθηκε μόνος του στην κορυφή των σκόρερς!
Ο Ολυμπιακός έφτασε στο τέταρτο γκολ στο 53' με τον Πάμπλο Ορμπάιθ να μπαίνει με τηνμπάλα στα δίχτυα και να γίνεται ο 15ος παίκτης του Ολυμπιακού, που βρίσκει φέτος δίχτυα!
Οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχισαν στον ίδιο δαιμονισμένο ρυθμό και στο 56' λίγο έλειψε να κάνουν πέντε τα τέρματά τους, όμως το γυριστό σουτ του Τζιμπούρ από κοντά δεν βρήκε στόχο.
Ακολούθησαν δύο ακόμη όμορφα γκολ του Κέβιον Μιραλάς (71', 89'0 και ένα του Νταβίντ Φουστέρ στο 80' ώστε ο δείκτης του σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 7-2!
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος άσος του Θρύλου μετέτρεψε σε προσωπικό του σόου την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και με το «καρέ» που πέτυχε, οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό προς την τεράστια ανατροπή και τον θρίαμβο, που τον φέρνει ένα βήμα πριν την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος! Παράλληλα έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος που πετυχαίνει τέσσσερα γκολ σ' ένα ματς, μετά τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος φορ είχε πετύχει κάτι ανάλγοο στο εκτός έδρας 0-4 επί της Κέρκυρας την 13η αγωνιστική!
Η ΦΑΣΗ: Η πανέμορφη συνεργασία των Γιάννη Μανιάτη και Ράφικ Τζιμπούρ στην φάση του 49ου λεπτού από τη οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης για τον Ολυμπικό ήταν ίσως η πιο όμορφη και αξιοσημείωτη φάση από τις πολλές που είχε να επιδείξει ο αγώνα του Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Θρύλο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο διεθνής μεσοαμυντικός κινήθηκε ως χαφ - εξτρέμ στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αλγερινό άσο, που δεν είχε πρόβλημα από κοντά να ισοφαρίσει και αν βάλει φωτιά στις εξέδρες.
ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Η κάκιστη ανασταλτική λειτουργία που επέδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο αποτ΄λεσε την ...ανορθογραφία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η απουσία του Γιάννη Μανιάτη στην μεσαία γραμμή, δημιούργησε τρύπα ανασταλτικά την οποία αξιοποίησαν οι παίκτες Σάκη Τσιώλη, αιφνιδιάζοντας αρχικά τους πρωταθλητές.
Διαιτήτευσε ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Κιτρίνισε τους Μαρκάνο - Μπαρτολίνι,. Χουανίτο, Πιπίνη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης (79' Φουστέρ), Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (46' Μανιάτης), Μοντέστο, Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71' Καζίμ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης (39' Φορμίκα), Ουσέρο, Ρούμπλες, Ναβάρο, Ράγιος, Μπρέσκα, Ροτζέριο (72' Εγκόν)....
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ