11 Μαΐου 2012

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ ... ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ...

Αποφασισμένος για το 2ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του ο Ολυμπιακός, 68-64 την Μπάρτσα στον 2ο ημιτελικό της Πόλης και την Κυριακή παίζει τελικό με την ΤΣΣΚΑ, που απέκλεισε  τον Παναθηναϊκό.....
 Κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στην ίδια της την… παγίδα. Στον Ολυμπιακό αρέσει το γρήγορο μπάσκετ με πολλές κατοχές και ασταμάτητο τρέξιμο, αλλά κόντρα στους Καταλανούς οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν. Για άλλη μια φορά έπαιξαν τρομερή άμυνα, αλλά στην επίθεση πήγαν σε χαμηλό τέμπο. Ο Σπανούλης «καθάρισε» στο τέλος για την παρέα του και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό...
Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς με τον Βασίλη Σπανούλη εκτελεστή, αρχηγό και οδηγό, παρέσυραν στο πέρασμά τους τα «αστέρια» της Μπάρτσα, τα… έσβησαν από τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και πήραν τη θέση τους, ολοκληρώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη –κυριολεκτικά- έκπληξη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτή της πρόκρισής τους στον τελικό της διοργάνωσης...
Oι περίπου 3000 φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ενίσχυσαν με τις φωνές τους την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπερκάλυψαν με τις φωνές τους εκείνους της Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να είναι σχεδόν οι διπλάσιοι...



Ποιος περίμενε, άλλωστε, με την έναρξη της Euroleague να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι αυτό τον άθλο; Ποιος περίμενε ότι θα εξασφάλιζαν την πρόκριση στο Final 4; Και όμως. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Ολυμπιακός πέτυχε το ακατόρθωτο και το βράδυ της Κυριακής (21.00), κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο, για να τον φέρει στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο ασταμάτητος Σπανούλης, σταμάτησε στους 21 πόντους, ο Πρίντεζης στους 14 και ο Ιβκοβιτς απολάμβανε απ’ τον πάγκο, τα κατορθώματα όλων των παικτών που έριξε στη μεγάλη μάχη. Κανένας δεν υστέρησε. Απαντες κατέθεσαν ψυχή μέσα στο παρκέ και πανάξια οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής. Και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που παίζοντας εκπληκτική άμυνα εγκλώβισε τα ατού της Μπαρτσελόνα και προηγήθηκε με 13-6 έξι λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου δεκαλέπτου. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, που με 8 πόντους οδήγησε επιθετικά την ομάδα του. Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Ισπανίας πήρε λύσεις από τον Εντόνγκ στη ρακέτα, όμως οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο. Με βολές του Πρίντεζη διατήρησαν την πρωτοπορία, με 17-9, ένα λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, για να οδηγηθούμε στο υπέρ τους 17-11 του πρώτου δεκαλέπτου.
Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ βελτίωσε την απόδοσή του στη δεύτερη περίοδο, με το Χουάν Κάρλος Ναβάρο να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν πανικοβλήθηκαν, ίσα ίσα διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και παράλληλα το προβάδισμα, κλείνοντας στο 33-29 το πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν εντυπωσιακά και την τρίτη περίοδο και με τον Πρίντεζη να σκοτώνει την άμυνα των Καταλανών από τα 6,75 μέτρα προηγήθηκαν με 41-33. Ο Σέρβος τεχνικός συνέχισε να έχει πάνω στο Ναβάρο το Μάντζαρη και η αλήθεια είναι πως ο νεαρός γκαρντ δεν άφησε τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να πάρει ανάσα. Ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη να δίνει συνεχώς λύσεις στο σκοράρισμα προηγήθηκε με 43-37 στο 25ο λεπτό, αλλά αρχικά ο Σάδα και ο Βάσκεζ ήρθαν να ξεκολλήσουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας στην επίθεση κι εν συνεχεία ανέβασε την απόδοσή του και ο Λόρμπεκ, για το 45-43 στο 27’. Ο Παπανικολάου, όμως, φρόντισε με προσωπικές ενέργειες να δώσει διαφορά επτά πόντων στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (50-43), με τους Καταλανούς να καταφέρνουν να παραμείνουν κοντά χάρη στην έφεσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ (50-47 στο 30’).
Με το Σπανούλη να φuάνει τους 18 πόντους ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 56-49 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά η απάντηση του Ναβάρο ήταν άμεση και με δικό του τρίποντο η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 56-52. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα (58-54) και όλα να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε έναν ημιτελικό με συγκλονιστικό φινάλε. Ο Ναβάρο είχε πάρει τους Καταλανούς στις πλάτες του και φθάνοντας τους 16 πόντους μείωσε σε 58-56, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο σουτ τριών πόντων από τον Πρίντεζη, που διαμόρφωσε το σκορ σε 61-56.
Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν να είναι άστοχοι, την ίδια ώρα που ο Ντόρσεϊ έπαιρνε πολύ κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 62-56 για την ομάδα του Πειραιά, τρεισήμισι λεπτά πριν από το φινάλε, όλα έδειχναν πως το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ελέγχει απόλυτα το μοίρα του. Με μία βολή του Μάντζαρη προηγήθηκε με 63-56, αλλά η Μπαρτσελόνα με τους παίκτες της να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών μείωσε σε 63-61, ενάμισι λεπτό για το τέλος. Ο Βασίλης Σπανούλης με μία βόμβα τριών πόντων, όμως, έγραψε το 66-61, ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα πριν από το δραματικό φινάλε.
Με μία βολή του Εντόνγκ η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 66-64, οι Καταλανοί πήραν στη συνέχεια και το ριμπάουντ, αλλά ο Χουέρτας αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ντόρσεϊ πέτυχε το καλάθι στην επίθεση του Ολυμπιακού (68-64), αλλά έχασε τη βολή, μόλις 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι στον εναπομείναντα χρόνο και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ