21 Μαΐου 2012

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ - ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ....

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός  Νίκησε 84-78 τον Παναθηναϊκό στον 1ο τελικό στο ΣΕΦ και θέλει άλλες δύο νίκες για να επιστρέψει στην κορυφή της Α1 μετά από 15 χρόνια..
Οι Πειραιώτες είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα....
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοση τους έλεγξαν το ματς και κατάφεραν παρά την πίεση του "τριφυλλιού" στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ευρώπης Παπανικολάου (16π) και Πρίντεζης (18π). Από την άλλη μεριά, για τους «πράσινους» ο Βουγιούκας με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, βγάζοντας σπουδαίες άμυνες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ και κάνοντας τις σωστές επιλογές στην επίθεση, νίκησε δίκαια τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΣΕΦ  και έκανε το 1-0, υπερασπίζοντας το πλεονέκτημα έδρας του...
Πλέον θα προσπαθήσουν την Πέμπτη (19:00) στο ΟΑΚΑ να κάνουν το 2-0 και να γίνουν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο...




 Με κορυφαίους τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 84-78 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1. Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο που οι πράσινοι είχαν πάει το ματς στα μέτρα τους, στη συνέχεια, έστω και με... κακό Σπανούλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήλεγξαν το ματς και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο. Ο Βουγιούκας ήταν συγκινητικός για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετός... Πού και να έβαζε και τις βολές ο Ολυμπιακός!

Αυτό που ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής ήταν πως η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε επικεντρωθεί στον Σπανούλη αφενός, αφετέρου ζήτημα ήταν να μην ανοίξει το ματς. Οι πράσινοι τα κατάφεραν και τα δύο στο πρώτο 10λεπτο, παίρνοντας μια διαφορά 5 πόντων (15-20). Πάντως, ο Παναθηναϊκός πήρε 5 πόντους (τη διαφορά δηλαδή) από την τεχνική ποινή που ήταν 100% δίκαιη στη διαμαρτυρία του Ίβκοβιτς, έστω κι αν ο τελευταίος είχε δίκιο για φάουλ στον Παπανικολάου.
Η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο 10λεπτο υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς "ξύπνησαν" ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου, περιόρισε τα λάθη και πήρε τα ριμπάουντ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ οι πράσινοι έμειναν στο ματς χάρη στο μπόνους των βολών. Χαρακτηριστική ήταν η διαφορά στα ριμπάουντ (19-8), με τον Παναθηναϊκό να μην έχει ούτε ένα επιθετικό!
Στο τρίτο 10λεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σουτ, αλλά τα... έχανε (2/10 τρ. στο 25`), ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι δεν έβαζαν βολές (6/16), αλλά η διαφορά είχε πάει στο +11 (47-36 στο 25`). Οι πράσινοι έκαναν ένα σερί 9-0 κάνοντας το 47-49, με την περίοδο τελικά να λήγει στο +6 (58-52). Οι πράσινοι μείωσαν τη διαφορά όταν βρήκαν τον Ολυμπιακό χωρίς Σπανούλη και την κυριαρχία του Βουγιούκα μες στη ρακέτα, όμως ο Ολυμπιακός είχε ακόμα το πάνω χέρι.
Ο Ολυμπιακός συντηρούσε μια διαφορά στο +/-5 με τον Βουγιούκα μόνο του να κρατάει ζωντανό τον Παναθηναϊκό με καλάθια από τη ρακέτα, αλλά τον "Γκέτσε" με δυο κολλητά τρίποντα να κάνει το 72-61 στο 36`! Οι γηπεδούχοι συντήρούσαν τη διαφορά αλλά με 0/4 βολές κι ένα τρίποντο του Διαμαντίδη έκανε το 81-76 στο 20``. Ο Σπανούλης πάντως τις έβαλε έκανε το +7 και τελικά το ματς έληξε 84-78.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 9(1), Σπανούλης 9(1), Ντόρσεϊ 3, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 11(2), Πρίντεζης 18(1), Παπανικολάου 16(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 1, Κατσίβελης.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 10, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 15(3), Βουγιούκας 20, Καλάθης 7, Σμιθ, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ