11 Φεβρουαρίου 2012

ΑΧ ΚΟΥΛΑ ... ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ...

Ο Θρύλος έκανε το χρέος του...
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στον θρίαμβο νικώντας και για τα 21 αδικοχαμένα αδέλφια μας. Έκαναν μια ..μπουκιά τους αντιπάλους τους φτάνοντας με εμφατικό τρόο σε μία ακόμη νίκη, μετά το εντυπωσιακό «διπλό» της Τούμπας, διατηρώντας το αήττητο της έδρας του και τώρα πλέον δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στην κατάκτηση του 39ου τίτλου του!...
Την γλυκιά μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα απολαμβάνει από το βράδυ της Παρασκευής ο Ολυμπιακός.
Πήρε μια εύκολη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ, μια νίκη αφιερωμένη στ' αδέλφια της “7”, μια νίκη που τον φέρνει καβάλα στη βαθμολογία. Το σκορ άνοιξε ο Μέλμπεργκ στο 5' και το έκλεισε ο Μιραλάς στο 24', με το 13ο του γκολ.
Χρησιμοποιώντας την ίδια επιτυχημένη… συνταγή, ο Ολυμπιακός - μετά τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα - «καθάρισε» και την ΑΕΚ στο Φάληρο (2-0) αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο 25λεπτο.....
Την έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς από το ξεκίνημα του αγώνα πραγματοποιεί ο Ερνέσρτο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός του Θρύλου αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον διεθνή Τούρκο μεσοεπιθετικό με αγγλικό διαβατήριο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να αιφνιδιάσει τη ΑΕΚ, αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Στα αξιοσημείωτα περνάει και η επιστροφή του Βασίλη Τοσορίδη στο αρχικό σχήμα. Ο αρχηγός του Θρύλου θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, παίρνοντας τη θέση του Φρανσουά Μοντέστο. Τόσο ο Καζίμ, όσο και ο «Τόρο» αποτέλεσαν τα δύο νέα πρόσωπα στην σύνθεση των πρωταθλητών Ελλάδας συγκριτικά με το σχήμα που παρέταξε ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού στο θριαμβευτικό 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή.
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ τον Τοροσίδη στην αμυντική τετράδα πλαισίωναν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ιβάν Μαρκάνο.
Οι Γιάννης Μανιάτης και Πάμπλο Ορμπάιθ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Αρφιέλ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει χρεή οργανωτή. Ο Κέβιν Μιραλάς πλαισίωνε στις δύο πτέρυγες τον Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς , ενώ ο Ράφικ Τζιμπούρ βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη κορυφή της επιθεσης του Θρύλου!
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου παρέταξε τον ο Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς και Καράμπελας. Οι Γρηγόρης Μάκος και Παντελής Καφές ήταν οι δύο καθαρόαιμοι κόφτες, με τον Βάργκας να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο.
Οι Λεονάρντο και Μπέλεκ ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες και έδιναν βοήθειες στον Νίκο Λυμπερόπουλο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές που προέρχονταν από την επική άλωση της Τούμπας μπήκαν με το πόδι ... πατημένο στο γκάζι με σκοπό την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος που θα έκανε το έργο τους ευκολότερο στην συνέχεια.
Έτσι, αφού στο 2' μετά από γύρισμα του Μιραλάς ο Μανιάτης αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, ο Ολυμπιακός μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ, βάζοντας από πολύ νωρίς «φωτιά» στις κερκίδες του «Ναού.
Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα (σ.σ. και μάλιστα από την γωνία,όπου ο Θρύλος είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Τζιμπούρ στο περυσινό αξέχαστο 6-0) ο Όλοφ Μέλμπεργκ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση. Να θυμίσουμε ότι ο Αργεντινός μέσος με τον Σουηδό αμυντικό είχαν συνεργαστεί στη φάση του δεύτερου γκολ στο περυσινού 6-0!!!!! Με αυτόν τον τρόπο ο Μέλμπεργκ αποδεικνύεται σε δήμιο για την ΑΕΚ, αφού όποτε τη βρίσκει σκοράρει!!!
Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους τους, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα και να κάνουν εύκολα το λάθος.
Στο 12'ο Ολυμπιακός«άγγιξε» το 2-0 όταν έπειτα από μία εκπληκτική συνεργασία των Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Μιραλάς, ο Βέλγος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Κέβιν Μιραλάς στην φάση του 12ου λεπτού, το πέτυχε στο 24'. Σε υποδειγματική του αντεπίθεση ο Τζιμπούρ έφυγε από τα αριστερά με τον Κοντοέ να τον χάνει από την ...σκιά του και την κατάλληλη στιγμή ο Αλγερινός φορ με εξαιρετική μπαλιά τροφοδότησε τον Βέλγο άσο ,ο οποίος με εξαιρετική κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0 για τον Θρύλο και έδωσε από νωρίς το σύνθημα για νέο θρίαμβο!
Συντήρηση στο δεύτερο μέρος
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος έκανε εξαιρετική διαχείριση δυνάμεων και ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Βαλβέρδε κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και με εξαίρεση την φάση του Λυμπερόπουλου η ΑΕΚ δεν δημιούργησε κινδύνους, Με αυτόν τον τρόπο ο Θρύλος πα΄τησε κορυφή πετυχαίνοντας τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε πανέτοιμος για ένα ονειρικό φινάλε!
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα δύο πρώτα γρήγορα γκολ των Όλοφ Μέλμπεργκ και Κέβιν Μιραλάς. Με την «συνταγή» της Τούμπας ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και άφησε την σκόνη του στους αντιπάλους του, που μάταια προσπαθούσαν αν τον αντιμετωπίσουν.
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Βέλγος άσος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Θρύλου, αφού όχι μόνο σκόραρε, πετυχαίνοντας το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά αποτέλεσε μία μόνιμη απειλή για την αργή άμυνα της ΑΕΚ. Ο τραυματισμός του Μιραλάς προκάλεσε ένα μικρό προβληματισμό στο στρατόπεδο του θρύλου.
Η ΦΑΣΗ: Η φάση από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με δημιουργό τον Ράφικ Τζιμπούρ και εκτελεστή τον Κέβιν Μιραλάς ήταν «βγαλμένη» από σεμινάριο. Ο Αλγερινός έφυγε από θέση αριστερού χαφ - εξτρέμ, ως «άλλος Τζόρτζεβιτς» και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Μιραλάς με τον Βέλγο άσο να πετυχαίνει το 13ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και να ξεφεύγει από τους συμπαίκτες του Μάρκο Πάντελιτς (σ.σ. έχει δέκα) και Ράφιμ Τζιμπούρ (σ.σ. έχει εννιά) στην θέση των πρώτων σκόρερ του Θρύλου στην φετινή Super League.
ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν για ακόμημια φορά ότι διαθέτουν ένα σύνολο μικρής δυναμικότητας και φάνηκε αναιμική μπροστά στον ενθουσιασμό τωνπαικτών του Θρύλου. Μάλλον θα πρέπει να αισσθάνεται τυχερή για το γεγονός ότι ο δείκτης του σκορ δεν πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μία ημέρα μετά τα 48α του γενέθλια θέλησε να κάνει δώρο στους οπαδούς του Ολυμπιακού μία ευρεία νίκη επί της ΑΕΚ που συνδυάστηκε από εξαιρετική απόδοση, με τη οποία ο Θρύλος «πάτησε» κορυφή. Το 4-3-3 που παρέταξε με τους Καζίμ, και μιραλάς στις πτέρυγες και τον Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης δημιούργησε άπειρα προβλήματα στην αργή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, επιτυγχάνοντας τον τέλειο αιφνιδιασμό.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε με πολυπρόσωπο κέντρο να κερδίσει την μάχη της μεσαίας γραμμής και να ελέγξει τον ρυθμό του ματς, ωστόσο το εντυπωσιακό ξεκίνημα των πρωταθλητών Ελλάδας και τα δύο γρήγρα γκολ των Μέλμπεργκ και Μιραλάς του ανέτρεψαν τα όποια σχέδια.
Διαιτήτευσε ο Παππάς (Αθηνών). Κιτρίνισε τους Παπαδόπουλο, Ιμπαγάσα. Μοντέστο - Μάκο, Μπέλεκ, Δέλλα. Μανωλά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης (82' Μοντέστο), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Καζίμ (85' Χολέμπας), Μιραλάς (66' Αμπντούν), Τζιμπούρ.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας. Μάκος (67' Ρίκκα), Καφές, Βάργκας (82' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Μπέλεκ (61' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ