24 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΖΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΛΟ ... Ο ΘΡΥΛΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ...

Μαγική και ονειρεμένη για τον Θρύλο η νύχτα της Πέμπτης, με τους «ερυθρόελυκους» να έχουν σε ονειρική βραδιά έναν εντυπωσιακό Ρόι Κάρολ, που έπιανε τα άπιαστα και στο τέλος του αγώνα να γνωρίζει την αποθέωση!....
Όλοι έβαλαν την υπογραφή τους. Ο Βαλβέρδε, ο λαός του Θρύλου, οι παίκτες, αλλά και σαφώς ο μεγάλος Κάρολ, ο άνθρωπος των δύο αυτών αγώνων.....
Με μεγάλο ήρωα τον συγκλονιστικό Ρόι Κάρολ που έπαιζε 20+' τραυματίας και σκόρερ τον Τζιμπούρ, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ρουμπίν Καζάν και πέρασε στους "16" του Europa League....
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν να παίξουν με τον Κάρολ τραυματία από το 70ό λεπτό, επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφτασαν σε μία ΔΙΚΑΙΑ πρόκριση επί της Ρουμπίν Καζάν στους «16» και πλέον είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε....
Πλέον, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε θα βρει απέναντί του - στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης - την Μέταλιστ του Χάρκοβο, η οποία «διπλασίασε» τις νίκες της κόντρα στην Σάλτσμπουργκ με 4-1.....
Στο σχήμα, που δοκίμασε κατά τη χθεσινή τελευταία προπόνηση κατέληξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν.
Ο προπονητής του Θρύλου προσανατολίστηκε στην χρησιμοποίηση του Αριέλ Ιμπαγάσα σε ρόο οργανωτή καιτου Νταβίντ Φουστέρ σε θέση δεξιού χαφ - εξτρέμ. Σε αυτό τον οδήγησε η αναγκαιότητα να αναλάβει ο Θρύλος από τα πρώτα λεπτά τον ρόλο του κυρίαρχου της αναμέτρησης και να οδηγήσει τους παίκτες της Ρουμπίν στο εύκολο λάθος, αναζητώντας το γρήγορο γκολ, ου θα απλοποιούσε από νωρίς την υπόθεση - πρόκριση.
Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ρόι Κάρολ. με τον Βορειοιρλανδό πορτιέρο και ήρωα του «Λουζνίκι» να είναι για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα.
Οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο συνέθεταν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Μανιάτης, Ορμπαίθ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι. Ο Ιμπαγάσα ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ οι Φουστέρ και Μιραλάς ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες, δίνοντας βοήθειες στον Ράφικ Τζιμπούρ, που επανήλθε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Ρουμπίν Καζάν Κούρμπαν Μπερντίεφ, παρέταξε σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο, έχοντας σαφή διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό και να «κτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Ο Ριζικόφ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Κουζμίν, τα δύο στόπερ οι Σαρόνοφ και Νάβας και αριστερό μπακ ο Μποκέτι. Στον άξονα θα είναι οι Κίσλιακ και Νάτχο, στις πτέρυγες οι Καραντενίζ και Ριαζάντσεφ και επιθετικό δίδυμο οι Μάρτινς και Βαλντές.

Δυνατό ξεκίνημα και 1-0 με Τζιμπούρ!
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Θρύλο. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε φρόντισανα πό τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμνέτρησης να πάρουν τα ηνία και να μετατρέψουν τους αντιπάλους τους σε ρόλο κομπάρσου!
Οι εντολές του Βάσκου τεχνικού για πίεση ψηλά απέφεραν καρπούς, αφού οι αμυντικοί της ρωσικής ομάδας ήταν επιρρεπής στο λάθος και «πουλούσαν εύκολα την μπαλα δ΄νοντασ την δυνατόττα στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν την πρωτοβουλία του αγώνα και να έχουν την κατοχή της μπάλας στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.
Η Ρουμπίν, βέβαι,α λίγο έλειψε να ..παγώσει το Καραίσκάκη στο 9' όταν ο Μάρτινε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Αβραάμ Παπδόπουλος με εντυπωσιακό τάκλιν έσωσε τον ολυμπαικό από δύσκολες καταστάσεις.
Ο Ολυμπιακός έθεσε τις βάσεις της πρόκρισής του στο 13' Έπειτα από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Αριέλ Ιμπαγάσα και αδράνεια της ρωσικής άμυνας, ο Μαρκάνο πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με πρώτη κεφαλιά βρήκε τον Τζιμπούρ,ο οποίςο από κοντά δενν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τον Θρύλο μέσα σε αποθέωση απο 33.000 οπαδούς του Ολυμπιακού!
Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Θρύλου, οι οποίοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα «κλείδωνε» τη πρόκριση, Στο 20' λίγο έλειψε να το πετύχουν, όταν μετά από ιδανική κάθετη μπαλαιλ΄του Ιμπαγάσα, ο Τζιμπούρ βγήκε στη πλάτη της άμυνας της Ρουμπίν,α λλά καθυστέρησε και έδωσε την δυαντότητα στον Ριζίκοφ να απομακρύνει σωτήρια για την ομάδα του.
Τον Αλγερινό στράικερ,. «μιμήθηκε»« ο Φουστέρ στο 23' όταν μετά από νέα εξαιρετική μπαλιά
του Ιμπαγάσα, ο Ισπανός άνοιξε το κοντρόλ και ενώ βρισκόταν σε εξαιρετική θέση για γκολ.

«Σωτήριος» πάλι ο Κάρολ!
Η Ρουμπίν έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της στο 31' όταν ο Βαλντές βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Ρόι Κάρολ βγήκε έγκαιρα και με τα αντανακλαστικά του πρόλαβε και απομάκρυνε προ του διεθνούς Παραγουανού σέντερ φορ, σώζοντας τον Ολυμπιακό.
Ο Κουρμπάν Μπερνίεφ βλέποντας την ομάδα του να ....έχει χάσει τα νερά της πέρασε τον Ντιαντούν στο παιχνίδι επιχειρώντας να πιέσει.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Ρώσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισφάρισης, όμως έπεσαν σ' έναν εντυπωσιακό Κάρολ!
Ο Βορειοιρλανδός πορτιέρο στο 52' έβαλε και πάλι σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε σωτήρια στο 52' το σουτ του Μάρτινς, μέσα σε χειροκροτήματα!
Ο Κάρολ αποδείχθηκε εκ νέου καθοριστικός στο 65' αποκρούοντας σωτήρια την οβίδα του Νάτχο στο 65'

Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Ρόι Κάρολ χωρίς συζήτηση. Αυτή η πρόκριση είχε την δική του σφραγίδα. Ο Βορειοιρλανδός από τα πρώτα 105 λεπτά, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό (σ.σ. αν προσθέσουμε και τα 15 που αγωνίστηκε στο «Λουζνίκι»).με τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις επί των Βαλντές (31') Μάρτινς (52'), Νάτχο (65') και Νάβας (70") έσωσε τον Θρύλο από βέβαια γκο. Έπαιξε με ενοχλήσεις στον μηρό στα τελευταία 20 λεπτά Τί άλλο να γράψει κανείς; Ο Θρύλος βρήκε νέο ... Νικοπολίδη. Πολύ απλά...

Η ΦΑΣΗ: Η σωτήρια επέμβαση του Ρόι Κάρολ ερπί του Βαλν΄τες στην φάση του 31ου λεπτού συνιστά επέμβαση για σεμινάριο για κάθε τερτματοφύλακα. Με εντυπωσιακά αντανακλαστικά ο Βορειοιρλανδός πορτιέρο πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια ρο του Παραγουανού φορ της Ρουμπίν.

Διαιτήτευσε ο Σουηδός Γιοχάνεσον. Κιτρίνισε τους: Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Κάρολ, Μαρκάνο Φουστέρ. - Μάρτινς. Μποκέτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (73' Μακούν), Φουστέρ (81' Μοντέστο), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88' Αμπντούν).

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζικόφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (68' Νέμοφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46' Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς (64' Κασάεφ), Βαλντές.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ