1 Απριλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2011 - 2012....

Ανήμερα της Πρωταπριλιάς ο Θρύλος πιστοποίησε την μεγαλύτερη αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την εμμονή του στους τίλους και τις συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων, αφήνοντας τους αντιπάλους του στην αβεβαιότητα και την ανυπαρξία!....
Ο Θρύλος εξασφάλισε και μαθηματικά το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Η ομαδάρα του Βαλβέρδε πέρασε και από το Αγρίνιο και με το 19ο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ Κέβιν Μιραλάς στο 54' καθάρισε 1-0....
Οι πρωταθλητές αποδίδοντας εξαιρετικά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο θριάμβευσαν τον Παναιτωλικού με 1-0 και σφράγισαν και μαθηματικά το 14ο πρωτάθλημα στα 16 τελευταία χρόνια!....
Ο Θρύλος έφτασε στην ένατη συνεχόμενη νίκη του χάρη σε γκολάρα του Κέβιν Μιραλάς στο 54'
με τον Βέλγο άσο να φτάνει τα 19 γκολ και να προηγείται στον σχετικό πίνακα της Super League χαρίζοντας στον Ολυμπιακό το 39ο τίτλο του!
 Ο Θρύλος σφράγισε τον τίτλο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ήταν μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά με πολλά προβλήματα, αλλά η καρδιά του πρωταθλητή εξακολουθούσε να χτυπά δυνατά και στο τέλος, «χτύπησε» όλους τους αντιπάλους. Η διαφορά τα λέει όλα...

 Σχήμα με «φουλ» επιθετικούς προσανατολισμούς παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο προπονητής του Θρύλου έδωσε σαφή εντολή στους παίκτες του να κυνηγήσουν από νωρίς το γκολ, που θα τους χαρίσει το προβάδισμα στο σκορ και θα τους κάνει ακόμη πιο εύκολα το έργο τους για την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.
Ο 48χρονος τεχνικός εμπιστεύθηκε στον Κέβιν Μιραλάς την θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο οποίος προέρχεται από το εντυπωσιακό του «καρέ» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που του έδωσε την δυνατότητα να βρεθεί μόνος του στο ρετιρέ του πίνακα των σκόρερς της Super League, με 18 γκολ, μετατέθηκε στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών Ελλάδας.
Από εκεί και πέρα, οι Χοσέ Χολέμπας, Γιάννης Μανιάτης και Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς αποτελούν τα τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στον Παναιτωλικό, συγκριτικά με το σχήμα, που είχε ξεκινήσει ο Βάσκος προπονητής του Θρύλου στην προηγούμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο μεν Χολέμπας πήρε την θέση του Ιβάν Μαρκάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης πήρε φανέλα βασικού αντί του Φρανσουά Μοντέστο.
Τέλος, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός αντικατέστησε τον Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος πήρε πολύτιμες «ανάσες» εν όψει του καθοριστικού επαναληπτικού Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την προσεχή Τετάρτη στο «Γεντί Κουλέ».
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεταν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Οι Μανιάτης, Ορμπάιθ ήταν οι δύο «κόφτες», με τον Ζαν Μακούν να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού. Οι Τζαμέλ Αμπντούν και Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από τα πλάγια και έδιναν βοήθειες στον καθαρόαιμο προωθημένο Κέβιν Μιραλάς.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Παναιτωλικού Τάκης Λεμονής έριξε στην μάχη σχήμα με καθαρούς επιθετικούς προσανατολισμούς. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τσενάμο. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Σιόντης, τα δύο στόπερ ήταν οι Αναστασιάδης και Ντολεζάι και το αριστερό μπακ ο Γκόλιας.
Ο Μητρόπουλος ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, με τους Ρότσα και Θεοδωρίδη να έχουν λίγο πιο δημιουργικό ρόλο μπροστά του ως εσωτερικά χαφ. Την δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Ανρί Καμαρά και την αριστερή ο Άντι. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Άγγελος Χαριστέας.
«Φουριόζος» στο ξεκίνημα ο Θρύλος
Με «φουλ» επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε ο Θρύλος επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ, που θα του έδινε από νωρίς σαφέστατο προβάδισμα για την ένατη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Μόλις στο 9' προέκυψε η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τους πρωταθλητές. Ο Αμπντούν με πανέμορφη κάθετη τροφοδότησε τον Μιραλά και ο Βέλγος την κατάλληλη στιγμή «πάτησε» στον επερχόμενο Μανιάτη το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε και έφυγε κόρνερ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ στο αμέσως επόμενο λεπτό (10") ο Τοροσίδης από πολύ καλή θέση σούταρε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσενάμο!
Ο Ολυμπιακός που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων συνέχισε να πιέζει και στο 20' άγγιξε το γκολ όμως ο Αμπντούν από πολύ καλή θέση κοντραρίστηκε...
Ο Παναιτωλικός μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να επιβάλλει το παιχνίδι του. Μάλιστα, η ομάδα του Τάκη Λεμονή στο 25΄ λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Ρότσα και αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Αναστασιάδης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε, έφυγε άουτ.
Ο Ολυμπιακός έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του στο 45' όταν μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά ου Μανιάτη στον Αμπντούν, ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έκανε την κοντινή προβλλή κα υποχρέωσε τον Τσενάμο σε πολύ δύσκολη επέμβαση με την μπάλα στην επαναφορά της να βρίσκει και το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των γηπεδούχων.
Δυνατά και γκολ- τίτλου με τον Μιραλάς!
Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα και του δεύτερου μέρους για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν νέο πρόσωπο στην σύνθεσή τους τον Φρανσουά Μοντέστο που πήρε την θέση του Βασίλη Τοροσίδη μπήκαν φουριόζοι και στο 54' ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με πανέμορφο γκολ του Κέβιν Μιραλάς. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μακούν, ο Βέλγος άσος έφυγε στην πλάτη των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.
Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, ώστε να εξασφαλίσουν την νίκη τους. Στο 58' μάλιστα, λίγο έλειψε να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους όταν ο Μιραλάς έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του Πανιτωλικού και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μακούν, όμως το σουτ του Καμερουνέζου μέσου βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσενάμο, που έδιωξε σε κόρνερ.
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος σούπερ - σταρ του Θρύλου σε ακόμη ένα παιχνίδι παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του και με το γκολ, με το οποίο πέτυχε στο 54ο λεπτό ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή - και μαθηματικά - στον Ολυμπιακό! Ο Μιραλάς, ο οποίος έφτασε στα 19 φετινά του γκολ και προηγείται με διαφορά από τον δεύτερο Μήτρογλου, ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επικίνδυνες επισκέψεις των «ερυθρόλευκων»
Η ΦΑΣΗ: Η φάση από την οποία προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού στο 54' ήταν ίσως και η πιο όμορφη στην αναμέτρηση. Ο Ζαν Μακούν με υπέροχη κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος με υποδειγματικό πλάσε αντάξιο της τεράστιας κλάσης του άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ένα γκολ - ποίημα!
ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε έξω από τα νερά του και δεν μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του από θέση δεξιού χαφ - εξτρέμ.
Διαιτήτευσε ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Κιτρίνισε τους Μέλμπεργκ. Αμπντούν, Καζίμ. Χολέμπας - Άντι, Φερνάντες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Σιόντης, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Γκόλιας, Μητρόπουλος (86' Καραμαλίκης), Ρότσα, Θεοδωρίδης (62' Φερνάντες), Καμαρά, Άντι (62' Ακαλέ), Χαριστέας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης (46' Μοντέστο),Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (78' Φουστέρ), Καζίμ, Αμπντούν (82' Τζιμπούρ), Μιραλά
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ