29 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ...

  ... πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό! Προτού... τα πάρει όλα και φύγει ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μας επιφύλασσε αυτή τη φορά ολοκληρωτικό θρίλερ. Το μενού του σασπένς δεν περιείχε πέναλτι, αφού ο Θρύλος επικράτησε στο 119' ενός ρωμαλέου Ατρόμητου με 2-1, χάρη σε γκολάρα του Νταβίντ Φουστέρ, σ' έναν πολύ μεγάλο τελικό!
Το γκολ του Φουστέρ στο 119' έστειλε τον Ολυμπιακό στο βάθρο του κυπελλούχου Ελλάδας για 25η φορά, στο τελευταίο παιχνίδι του Βαλβέρδε....
Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ο Θρύλος μας πήρε το 15ο νταμπλ και το 25ο κύπελλο της ιστορίας του με το 2-1 επί του Ατρομήτου στο 119'. Ηρωας ο Νταβίντ Φουστέρ που με κεφαλιά έδωσε την κούπα στον Βαλβέρδε που αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο. Τζιμπούρ (29'), Ιγκλέσιας (76') τα άλλα γκολ. Ο Χολέβας έχασε πέναλτι στο 26'......
 Βέβαια οι Πειραιώτες θα έπρεπε να είχαν τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκης, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από τον Ατρόμητο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

 Εικόνα του αγώνα
Κατά το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες  εφάρμοσαν με πίστη το πλάνο τους. Ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα στα πόδια του για δημιουργήσει παιχνίδι (και από τις πτέρυγες και από τον άξονα), ο Ατρόμητος επιχείρησε να κλείσει τους χώρους και να κρατήσει μακριά τους ερυθρόλευκους μακριά από την περιοχή.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός επέβαλλε το ρυθμό του, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πατούσε σχετικά εύκολα περιοχή. Οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν (στο 7’ ο Ιτάνζ απέκρουσε το σουτ του Τζιμπούρ, στο 18’ ο Μακούν σούταρε μόνος του άουτ) όπως και το πρώτο πραγματικό σκίρτημα στις εξέδρες. Οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φυτανίδη στο Μανιάτη αλλά ο Χολέμπας αστόχησε στο 26’.

  Στο μεσοδιάστημα ο Ατρόμητος είχε βγει λίγο από το καβούκι του (23’ σουτ του Μήτρογλου άουτ) αλλά από τη φάση του πέναλτι και μετά κλείστηκε και πάλι με συνέπεια ο Ολυμπιακός να ανοίξει το σκορ. Το σουτ του Τζιμπούρ από το ύψος του πέναλτι στο 29’ ήταν άπιαστο και οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 1-0 τρία λεπτά το χαμένο πέναλτι.

  Μέχρι το ημίχρονο τα δεδομένα δεν άλλαξαν, μόνο που ο Ατρόμητος κατάφερε να κερδίσει μερικά μέτρα και να χάσει μία πραγματικά καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπρίτο στο 37’.
Οι Περιστεριώτες διατήρησαν αυτό το…. θαρραλέο πρόσωπο και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης προσπαθώντας να κοιτάξουν τον αντίπαλό τους στα μάτια.  Τα κατάφεραν για ένα διάστημα, έχασαν και την καλή ευκαιρία με του σουτ του Επστάιν στο 58’ ενώ από την απώλεια του Τάτου στο 61’ έκαναν το σχήμα τους πιο επιθετικό αφού μπήκε στο ματς ο Καραμάνος. 
Ο Ολυμπιακός με την νωχελικότητά του και τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις προβλημάτισε, ο Βαλβέρδε αντιλήφθηκε την εικόνα και άλλαξε τον Αμπντούν με τον Φετφατζίδη αλλά η ομάδα του εξακολουθούσε να παίζει με τη φωτιά.  Η φυσική κατάληξη σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι το…κάψιμο και αυτό υπέστη ο Ολυμπιακός στο 76’ όταν το σουτ του Ιγκλέσιας βρήκε στον Χολέμπας και κατέληξε στα δίχτυα του Κάρολ για την ισοφάριση!

  Στον πάγκο των δύο ομάδων σήμανε συναγερμός. Ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε ένα φρέσκο χαφ (Φουστέρ) για να δώσει ζωή στην ομάδα του, ο Γιώργος Δώνης έκανε το ίδιο με τον Σφακιανάκη αλλά όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πίεσε.  Οι Πειραιώτες δεν είχαν πλέον ψυχραιμία αλλά θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 92’ όταν η κεφαλιά του Τζιμπούρ αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Ιτάνζ. Αυτό δεν έγινε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στον πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος. Οι παίκτες του είχαν πια πάθος και πίεσαν ασφυκτικά τον αντίπαλο δημιουργώντας και την πολύ καλή φάση του Μιραλάς στο 93’ (η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ). Η αποτελεσματικότητα όμως τους έλειψε και πάλι κόντρα σ’ έναν Ατρόμητο που πια αμυνόταν μαζικά.
Το ίδιο μονότονο σκηνικό διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με τον Ολυμπιακός να επιτίθεται και τον Ατρόμητο να κρατά με νύχια και με δόντια. Στη μοναδική καλή φάση αυτού του διαστήματος οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Φουστέρ στο 119’ και να λυτρώσουν τον κόσμο τους.
Κλειδί αγώνα
Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να επιτίθεται ακόμα και όταν ήταν πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος.
MVP
Ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού. Η, για να ακριβολογούμε, ο μόνιμα χρυσός σκόρερ των Πειραιωτών ο Νταβίντ Φουστέρ. Με την κεφαλιά-οβίδα χάρισε στην ομάδα του το Κύπελλο την ομάδα που ο Ατρόμητος είχε πιστέψει ότι είχε στείλει το ματς στα πέναλτι.
Αδύναμος κρίκος
Ο Σωκράτης Φυτανίδης είχε πολλά προβλήματα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν και παραχώρησε και το πέναλτι. Κακή βραδιά για τον Ελληνα στόπερ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (98' Ζουέλα), Δημούτσος, Μπρίτο (77' Σφακιανάκης), Επστάιν, Τάτος (63' λ.τρ. Καραμάνος), Μήτρογλου.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (102' Μοδέστο), Μακούν (83' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ.
Κίτρινες κάρτες: Οικονόμου (15', Ατρόμητος), Φυτανίδης (35', Ατρόμητος), Δημούτσος (60' Ατρόμητος), Ιγκλέσιας (63', Ατρόμητος), Σκόνδρας (102', Ατρόμητος)-Ορμπάιθ (68', Ολυμπιακός)
Σκόρερ: Ιγκλέσιας (76', Ατρόμητος)-Τζεμπούρ (29', Ολυμπιακός), Φουστέρ (119', Ολυμπιακός).....


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ