15 Μαΐου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....Ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ....74-68

Δια χειρός Γιάννη Μπουρούση ο Ολυμπιακός υπέταξε με 74-68 τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ένατη στην ιστορία του στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας! Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έμοιαζε με… ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και οι «πράσινοι» δεν βρήκαν ποτέ τις λύσεις να παίξουν στα ίσια με αυτόν μέσα στη ρακέτα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε το 3-0 φέτος στις αναμετρήσεις με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι αναμενόμενοι τελικοί του πρωταθλήματος θα έχουν πιο ενδιαφέρον από ποτέ!

Η κούπα του Μπουρούση!15/05/2011 20:37

Δια χειρός Γιάννη Μπουρούση ο Ολυμπιακός υπέταξε με 74-68 τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ένατη στην ιστορία του στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας! Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έμοιαζε με… ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και οι «πράσινοι» δεν βρήκαν ποτέ τις λύσεις να παίξουν στα ίσια με αυτόν μέσα στη ρακέτα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε το 3-0 φέτος στις αναμετρήσεις με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι αναμενόμενοι τελικοί του πρωταθλήματος θα έχουν πιο ενδιαφέρον από ποτέ! Το Sportnet είναι στο Ελληνικό και σας μεταφέρει το κλίμα, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να σηκώνει την κούπα μαζί με τον άτυχο Παναγιώτη Βασιλόπουλο!







Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να βρει λύσεις και να αντιδράσει με παρόντα τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος… δια βοής και δια στατιστικής είναι ο απόλυτος MVP του τελικού. Ο Έλληνας άσος τελείωσε το ματς με 13 πόντους (5/7β., 4/4δ.), 10 ριμπάουντ, 4 κοψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ και tendex 0.951! Η παρουσία του γέμιζε τη ρακέτα και σκέπαζε τους αιθέρες, με την φροντ λάιν του τριφυλλιού να είναι ανήμπορη.



Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς βέβαια με 18 πόντους και αυτόν ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη του τελικού, αλλά η αλήθεια είναι πως παρότι ο Σέρβος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και μοίρασε 7 ασίστ, η παρουσία του ήταν περισσότερο της στιγμής (πολύ καλής μεν, αλλά…) και όχι με διάρκεια όπως αυτή του Μπουρούση.



Έκπληξη από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έπαιξε στο φουλ για να καλύψει το κενό του Νεστέροβιτς και άντεξε, έχοντας 16 πόντους (4/6β., 6/9δ.) και 7 ριμπάουντ. Εμφανής η απουσία του Σπανούλη, αλλά δεν στοίχισε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος σχεδίασε μαεστρικά και οι παίκτες του εκτέλεσαν για τρίτη φορά φέτος τον αιώνιο αντίπαλο.



Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, πάλεψε το ματς, αλλά του έλλειπε αυτό το κάτι που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη. Πλήρωσε την έλλειψη λύσεων επιθετικά, την έλλειψη καθαρού μυαλού και την κακή βραδιά παικτών όπως ο Νίκολας (άποντος), Σάτο, Καλάθης, Τσαρτσαρής.



Διαμαντίδης και Μπατίστ είχαν από 17 πόντους (και 10 ριμπάουντ ο Αμερικανός), αλλά η παρουσία τους ήταν καλή μόνο κατά διαστήματα και όχι όσο χρειαζόταν για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Ενόψει τελικών σίγουρα θα πρέπει να βρει λύσεις ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αν θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα.



Όσο για τη στατιστική; 13/15 βολές ο Παναθηναϊκός, 14/19 ο Ολυμπιακός, 17/41δ. έναντι 21/33, 7/25τρ. έναντι 6/23, 40-35 τα ριμπάουντ, 13-9 τα λάθη, 14-14 οι ασίστ, 5-7 τα κλεψίματα και 2-5 τα μπλοκ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ