2 Ιουνίου 2011

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-68.....

Ο Ολυμπιακός σε ένα ΣΕΦ που "κόχλαζε" επικράτησε στον τρίτο τελικό του Παναθηναϊκού με 76-68 και μείωσε σε 2-1. "Κλειδί" το 15-2 στο τέταρτο δεκάλεπτο για τους ΠειραιώτεςΟι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν το θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας την ολική επαναφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου.Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικώνμείωσε σε 2-1 και παίζει τα ρέστα του την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.....
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα στα πρώτα δύο λεπτά με 6-4, έπειτα από καλάθι του Μιλένκο Τέπιτς. Οι γηπεδούχοι, όμως με τη βοήθεια του κόσμου τους πήραν κεφάλι στο σκορ, μετά από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του Γιάννη Μπουρούση (7-6), ο οποίος έκανε και το 9-8, φτάνοντας νωρίς - νωρίς τους 7 πόντους (4').







Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια ένταση και "απάντησαν" στην όμορφη προσπάθεια του Μάικ Μπατίστ με εξαιρετική ενέργεια του Βασίλη Σπανούλη που κέρδισε και το φάουλ, διαμορφώνοντας το 14-12 στο 6', προτού ακολουθήσει καλάθι από τον Μπουρούση για το 16-12.







Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους και έβαζε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα. Με αυτόν τον τρόπο οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Ανδρέας Γλυνιαδάκης με κάρφωμα έναν το 20-14, ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου (επιμέρους σκορ 9-2 από το 11-12).







Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 24-19, έπειτα από ένα τρίποντο του Ντρου Νίκολας, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος από το 8 μέτρα.







Άντεξε στην πίεση και... προσπέρασε







Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισαν να "χτυπάνε" μέσα από τη ρακέτα, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να πετυχαίνει το 26-21 στο 12'. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπουρούσης (9π.), Γλυνιαδάκης (6π.) και Μαυροκεφαλίδης (6π.) είχαν σημειώσει τους 21 πόντους των "ερυθρολεύκων".







Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με καλάθι του Κώστα Τσαρτσαρή και τρίποντο από τον Ντρου Νίκολας να ισοφαρίσει σε 26-26, μέσα σε 48 δευτερόλεπτα από το +5 των Πειραιωτών, ενώ προηγήθηκε και με τον Ίαν Βουγιούκα (28-28 στο 14').







Το καλάθι και η εύστοχη συμπληρωματική του Ζόραν Έρτσεγκ έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά (29-28), αλλά ένα τρίποντο του Νίκολας και δύο πόντοι από τον Τσαρτσαρή ανέβασαν τη διαφορά στους 4 πόντους (29-33 στο 15').







Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως έπειτα από τάιμ άουτ που κάλεσε ηρέμησε τους παίκτες του, οι οποίοι με καλάθι του Σπανούλη πέρασαν μπροστά στο σκορ (34-33) στο 17'.







Οι "πράσινοι" συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και με 1/2 βολές του Μάικ Μπατίστ έκαναν το 35-40, προτού ο Μπουρούσης μειώσει στους 3 πόντους. Οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με +7 πόντους (39-46).







Το "μαζί" του Τόμιτς







Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων μείωσε σε 44-46 στο 23'. Ο κόσμος άρχισε να ζητά από τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη και κροτίδες έσκασαν στον στίβο τον ΣΕΦ. Σε εκείνο το σημείο το μικρόφωνο πήρε ο Μίλαν Τόμιτς που ζήτησε από τους οπαδούς να μην πετάνε αντικείμενα και να βοηθήσουν με τη φωνή τους τους "ερυθρόλευκους", ώστε να φτάσουν "μαζί" στη νίκη.







Ο κόσμος ηρέμησε, χειροκρότησε τον άμεσο συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και τραγούδησε τον ύμνο του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός, πάντως με τρίποντο του Διαμαντίδη έκανε το 46-51 για να "απαντήσει" ο Μιχάλης Πελεκάνος ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων, να φέρει τη διαφορά στους 2 πόντους (49-51) στο 16' και ο κόσμος να "ζεσταθεί" για τα καλά.







"Ερυθρόλευκη" αντεπίθεση!







Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Βασίλης Σπανούλης με όμορφη ενέργεια σημείωσε καλάθι, ενώ κέρδισε και το φάουλ. Ο Έλληνας γκαρντ των "ερυθρολεύκων" ευστόχησε και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ μετά από 12 λεπτά (54-53 στο 29').







Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά ο Χαλπερίν έπειτα από κλέψιμο του Γκόρντον έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 58-56, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.







Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Αντώνης Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο και οι "πράσινοι" πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (58-59), ενώ ο Ντρου Νίκολας έκανε το 58-61 στο 32'.







Το σερί της νίκης...







Στη συνέχεια ο Τεόντοσιτς μείωσε σε 61-63, αλλά ο Διαμαντίδης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 5 πόντους (61-66 στο 34'), την στιγμή που ο Ολυμπιακός αναζητούσε το καθαρό μυαλό για να κάνει την ανατροπή. Ο Βασίλης Σπανούλης στο 36΄μειώνει σε 63-66 για να κλέψει τη μπάλα ο Γκόρντον και να φέρει τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής (65-66). Οι γηπεδούχοι, πάντως δεν αρκέστηκαν εκεί, καθώς ο Πελεκάνος με τρίποντο έκανε το 68-66!







Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες φαίνεται ότι βρήκαν τα πατήματα τους... Ο Γκόρντον πέτυχε το 70-66 (37'), ενώ ο Ντρου Νίκολας έκανε βήματα με τον Σπανούλη να ευστοχεί στις δύο βολές που ακολούθησαν, σημειώνοντας το 72-66 (επιμέρους σκορ για τον Ολυμπιακό 11-0).







Ο Μπατίστ με 2/2 βολές έδωσε σκορ για τους "πράσινους" για να ακολουθήσει τρίποντο από τον Γιώργο Πρίντεζη (75-68) που έφερε την διαφορά στους 7 πόντους στα 50 δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός είχε πλέον κλειδώσει τη νίκη, την οποία και πήρε με 76-68.







Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ