2 Οκτωβρίου 2011

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ......

Ο Θρύλος στη φυσική του θέση: στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός καθάρισε και τον ΠΑΟΚ 2-1, έκανε το 3x3 και ανέβηκε εκεί που θα μείνει μέχρι το τέλος, στο ρετιρέ της βαθμολογίας.
Χαρακτήρα πρωταθλητή επέδειξε ο Θρύλος θριαμβεύοντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στον «Ναό»! Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζοντας για ακόμη ένα παιχνίδι τεράστια ψυχικά αποθέματα σε συνδυασμό με την τεράστια ποιότητα που ξεχειλίζει στο ρόστερ τους, κατάφεραν να ανατρέψουν μέσα σ' ένα επτάλεπτο (35', 42') το σε βάρος τουσ σκορ, που είχε προκύψει από το 25' με τον γκολ του Μπαλάφα και με γκολάρες τω Φουστέρ και Τζιμπούρ να φτάσουν στον θρίαμβο, που τους έφερε στη... γνώριμη θέση της κορυφής!
Με συνταγή... «Emirates» παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Βάσκος τεχνικός του Θρύλου έχοντας μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τη γενικότερη εικόνα, που παρουσίασε ο πρωταθλητής Ελλάδας στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης απέναντι στην Άρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θεώρησε σωστό να ξεκινήσει ακριβώς με το ίδιο σχήμα, που παρέταξε στην έδρα της λονδρέζικης ομάδας.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φράνκο Κοστάντσο, ενώ την αμυντική τετράδα στελέχωναν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Λιούμπομιρ Φέισα συνέθεταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει τον ρόλο του οργανωτή. Ο Νταβίντ Φουστέρ ξεκινούσε τις προσπάθειές του από τα δεξιά, με τον Κέβιν Μιραλάς να καλύπτει τη θέση του αριστερού χαφ - εξτρέμ και να εναλλάσσεται συχνά – πυκνά στην κορυφή της επίθεσης με τον Ράφικ Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι προτίμησε ένα «σφικτό» σχήμα σε διάταξη 4-2-3-1, αποσκοπώντας να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Κρέσιτς. Ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου» επέλεξε τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τυετράδα στελέχωναν οι Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο. Οι Γκαρσία και Μπαλάφας ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον Γιώργο Φωτάκη σε πιο δημιουργικό ρόλο. Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Αντελίνο Βιεϊρίνια κάλυπταν τις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής ενώ ο Κλάους Αθανασιάδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Δυνατό ξεκίνημα
Με «φουλ» επιθετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση και μόλις στο 4' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ιμπαγάσα άφησε όμορφα την μπάλα στο ύψος της περιοχής για τον Τζιμπούρ, αλλά το σουτ του Αλγερινού κοντραρίστηκε από τον Έτο.
Με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη , οι Πρωταθλητές πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα περιορίζοντας τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο. Στο 21' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο προωθημένος Μαρκάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του φάνηκε απειλητικός το 24' όταν ύστερα από έξυπνη σέντρα του Λίνο στην καρδια΄της άμυνας, ο Χολέμπας έσωσε την τελευταάι στιγμή προ του Σαλπιγγίδη.
Τραγική «γκέλα» Κοστάντσο και 0-1
Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο 25' να προηγούνται κόντρα στην ροή του αγώνα. Μετά από τραγικό λάθος του Κοστάντσο έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία και ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού ο Μπαλάφας από κοντά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ και προς στιγμής έδωσε την εντύπωση ότι η βραδιά θα είναι δύσκολη για τον Θρύλο...
«Απάντηση» με Φουστέρ!
Οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην ...άσχημη ροή των πραγμάτων δεν το έβαλαν κάτω και δείχνοντας χαρακτήρα πρωταθλητή έφτασαν στη ισοφάριση στο 35' Ο Ρτοροσίδης με εξαιρετική ντρίμπλα αφού «άδειασε τον Βιεϊρίνια με σέντρα ακριβείας τροφοδότησε τον Φουστέρ και ο Ισπανός μέσος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε βάζοντας ....φωτιά στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.
Η γρήγορη ισοφάριση ανέβασε κατακόρυφα των αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε, που συνέχιζαν να επιτίθενται κατά κύματα και στο 37' λίγο έλειψε να γίνει το 2-1,. αλλά το σουτ του Φέισα βρήκε σε ετοιμότητα τον Κρέσιτς, που έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του.
«Λυτρωτική» γκολάρα από Τζιμπούρ!
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο καλύτερο χρονικό σημείο. Συγκεκριμένα στο 42' μετά από εξαιρετική σέντρα του Μιραλάς, ο Ράφικ Τζιμπούρ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κρέσιτς βάζοντας τον Θρύλο μπροστά στο σκορ και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από 33.000 «τρελαμένους» οπαδούς του Ολυμπιακού
Με αυτόν τον τρόπο ο Αλγερινός στράικερ συνέχισε τη εξαιρετική παράδοση, που τον θέλει να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ως παίκτης του Θρύλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 53' έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από παράλληλη μπαλιά του Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ο Μέλμπεργκ ίσα που πρόλαβε και απομάκρυνε προ του επερχόμενου Αθανασιάδη.
Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και προσπαθούσε να πετύχει ένα τρίτο γκολ με την τακτική των αντεπιθέσεων. Στο 60' ήταν η σειρά του Τσιρίλο να απειλήσει, αλλά το σουτ του Ιταλού στόπερ του ΠΑΟΚ έφυγε πα΄νω από τα δοκάρια.
Ο Θρύλος στο 62' λίγο έλειψε να φτάσει στο 3-1, όταν Μιραλάς και Τζιμπούρ «έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Αλγερινός δεν υπολόγισε σωστά στην τελική του ενέργεια ακι η ευκαιρία χάθηκε. Στο 64' ο Τζιμπούρ έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά αντί να πασάρεισ τον Μιραλάς, που ήταν ξεμαρκάριστος προτίμησε να σουτάρει από 30 μέτρα άστοχα.
Ο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα του να χάνει μέτρα στον αγωνισιτκό χώρο πέρασε τους Μακούν και Μοντέστο, στις θέσεις των Ιμπαγάσα και Φέισα έχοντας ως σαφή πρόθεση να διατηρήσει το υπέρ του Θρύλου 2-1.
Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά πίεσε για ένα τρίτο γκολ, με τον Φουστέρ να αστοχεί από καλή θέση στο 89' και τον Μιραλάς στο 90' να σουτάρει επάνω στον Κρέσιτς.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Χωρίς καμία αμφιβολία το ντέρμπι κρίθηκε στο μαγικό επτάλεπτο (35'- 42') , που σήμανε και την ολική ανατροπή του Θρύλου. Ο χαρακτήρας μεγάλης ομάδας και η φλόγα του πρωταθλητή που διακατέχουν στον υπερθετικό βαθμό οι παίκτες του Ολυμπιακού
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματοπίησε εκπληκτική εμφάνιση και με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και την έντονη προσωπικότητα, που διαθέτει, έσπρωξε τον Ολυμπαικό προς τον θρίαμβο που τον έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ενέργεια, που έκανε στη φάση από την ποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Δφουστέρ ήταν βγαλμένη από σεμινάριο, ενώ παράλληλα περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική δραστηριότητα του Βιεϊρίνια
Η ΦΑΣΗ: Η φάση από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού ήταν βγαλμένη από ποδοσφαιρικό σεμνιάριο και παράλληλα ανέδειξε την άριστη συνεργασία που έχουν οι Κέβιν Μιραλάς και Ράφικ Τζιμπούρ. Η σέντρα του Βέλγου ήταν υποδειγματική και ο «Τρομοκράτης» με κίνηση κορυφαίου γκολτζή τοποθετήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά – δυναμίτη εκτέλεσε τον Κρέσιτς.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ