25 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Χορταστική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Θυμίζοντας κατά πολύ την ομάδα που έριχνε «τεσσάρες» και «πεντάρες» στη Χέρτα και την Μπενφίκα στην πρώτη χρονιά του Βάσκου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έχοντας όμως διαφορετικούς πρωταγωνιστές μοίρασε ουσία και υποσχέσεις στους περίπου 30 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να δουν το 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην 4η αγωνιστική της Super League. Αποτέλεσμα που στέλνει προσωρινά (;) τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ό,τι και να γράψεις έχοντας παρακολουθήσει αυτή την ποδοσφαιρική παράσταση είναι λίγο. Ακόμη και το κακώς ακυρωθέν τέρμα των φιλοξενούμενων στο 69' δεν μπορεί να σταθεί ως «μομφή» για το τελικό αποτέλεσμα μια και ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καταιγιστικός.  Για την ιστορία και τη στατιστική και μόνο, μια και η ουσία είναι άλλη από το σημερινό ματς, ο Μάρκο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 37', ο Φουστέρ με το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη στο 62 έκανε το 2-0 και το ματς «κλείδωσε» με το αυτογκόλ του Φυτανίδη στο 72 '

Είναι μία από τις λίγες φορές που οι αριθμοί όχι απλά μαρτυρούν την αλήθεια, αλλά την αντιπροσωπεύουν κιόλας. Οι γηπεδούχοι είχαν συνολικά 26 προσπάθειες προς την εστία του Ντεγκρά, κάτι που σημαίνει ότι απειλούσαν τον Αστέρα σχεδόν κάθε... 3,5 λεπτά, με τον Αργεντινό να εξελίσσεται σε MVP των φιλοξενούμενων. Όλα τα λεφτά όμως ήταν η εμφάνιση του Ιμπαγάσα! Ο Αργεντινός γνήσιος... μαέστρος κατεύθυνε την ορχήστρα πασάροντας, κόβοντας, μοιράζοντας και δημιουργώντας κάθε τι καλό! Αξιοι συμπαραστάτες του οι Ριέρα και Ρόμενταλ που έκαναν ό,τι ήθελαν στις πτέρυγές τους, ενώ και ο Πάντελιτς αν δεν ήταν κάποιες φορές επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε σημειώσει πολλά περισσότερα από το ένα γκολ που έβαλε.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που ήλθε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις, είχε μια από τις καλύτερες άμυνες και προσπάθησε όσο μπορούσε για να μη δεχθεί πολλά γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως. Αν και επαναλαμβάνουμε ας είναι καλά ο Ντεγκρά που είχε πάρα πολλή δουλειά. Ο διαιτητής Παμπορίδης που έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Μπαστία λίγο πριν το τέλος με τον Αργεντινό να είναι εριστικός κυρίως εναντίον του Ντουντού.
Ίσως μάλιστα να έπρεπε να είχε πάρει την άγουσα για τ' αποδυτήρια νωρίτερα. Ωστόσο στην περίπτωση της αποβολής του Μπαρτολίνι στο 61ο λεπτό μάλλον ο διαιτητής από το Κιλκίς λειτούργησε λανθασμένα, αν και θα μπορούσε να είχε αποβάλλει τον Αργεντινό αμυντικό λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αξια αναφοράς και η φάση που ζητά πέναλτι ο Μιραλάς που επίσης μοίρασε απλόχερα θέαμα...
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις σημαντικότερες στιγμές της αναμέτρησης...

Θαυμάσια η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι περίπου 30 χιλιάδες φίλαθλοι που βρίσκονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τα σημαιάκια που υπήρχαν σε κάθε κάθισμα να κυριαρχούν στην εικόνα.

19:34 Έναρξη της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα...

2': Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Ιμπαγάσα να βγάζει μαγική κάθετη στον Ρόμενταλ τον Δανό να πασάρει στον επερχόμενο Φουστέρ και τον Ισπανό να σουτάρει δυνατά, αλλά ο Φυτανίδης σαν από μηχανής θεός έδιωξε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτη.

8': Απειλή για την εστία του Ολυμπιακού με τον Αράς να σουτάρει κάτω από τα πόδια του Τοροσίδη και τον Νικοπολίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, το οποίο δεν απέφερε κάτι περισσότερο για τους φιλοξενούμενους.

11': Νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν σε κομπίνα σε κόρνερ ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Ριέρα ο οποίος αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το δοκάρι του Ντεγκρά.

13': Νέα σπουδαία μπαλιά του Ιμπαγάσα στον Ρόμενταλ με τον Δανό να πιάνει με το εξωτερικό απευθείας σουτ από τα δεξιά και τη μπάλα να περνά άουτ.

16': Η πίεση του Ολυμπιακού αποδίδει εκ νέου με τον Πάντελιτς να κλέβει τη μπάλα να περνά τον Μπαρτολίνι και να σουτάρει απευθείας με το δεξί, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αστέρα.

19': Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη βλέπει ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος για μαρκάρισμά του στον Ριέρα. Στην εκτέλεση ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Ρόμενταλ που σούταρε δυνατά με τον Μπαρτολίνι να βάζει την προβολή και ν' απομακρύνει σε κόρνερ.

25': Θαυμάσιος συνδυασμός Ντουντού-Πάντελιτς με τον Βραζιλιάνο να ανατρέπεται λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στον άξονα από τον Μπαρτολίνι που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Το πολύ καλό φάουλ του Ριέρα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντεγκρά. Στην εξέλιξη και μετά από σέντρα του Μέλμπεργκ ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Αστέρα δεν δυσκολεύτηκε ν' αποκρούσει.

30': Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα που βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός ξανά σε πολύ καλή θέση, σε μια φάση που οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν τη δεύτερη κίτρινη στον Μπαρτολίνι που σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι.

37-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0. Μάρκο Πάντελιτς! Ο Αλμπερτ Ριέρα σέντραρε από τα δεξιά με τον Σέρβο να στράικερ να πιάνει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι τη μπάλα να χτυπά και στο κεφάλι του Μπαρτολίνι και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει, Ντεγκρά.

40': Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής πάσαρε στον εφορμούντα Ρόμενταλ με τον Δανό να πιάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα του Αστέρα ν' αποκρούει πολύ δύσκολα με τα πόδια.

42': Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μπράβο να πιάνει μόνος του την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ρόμενταλ και την μπάλα να φεύγει άουτ.

45': Ανελέητο σφυροκόπημα από τους «ερυθρόλευκους» με τον Πάντελιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία πιάνοντας την κεφαλιά μόνος του μετά τη σέντρα του Ρόμενταλ με τη μπάλα να καταλήγει ξανά στα χέρια του Ντεγκρά.

20:19 Λήξη Α' ημιχρόνου. Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0.


20:34 Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο...
Αλλαγή για τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο τεχνικός του Αστέρα αντικατέστησε τον Ρουμπίλ με τον Ουντότζι. Ουσιαστικά γίνεται πιο ορθολογικό το σύστημα των φιλοξενούμενων μια και ο Ουντότζι θα παίξει στην κορυφή και ο Μάρτινς θα μετατεθεί στη δεξιά πλευρά.
47': Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ιμπαγάσα να πασάρει κάθετα στον Πάντελιτς τον Σέρβο να κοντρολάρει σωστά και να πιάνει το σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντεγκρά.

51': Δεύτερη απειλή από τον Αστέρα ξανά με δυνατό σουτ, αυτή τη φορά του Μπαστία με τον Νικοπολίδη να βρίσκεται ξανά στη σωστή θέση και ν' απομακρύνει.

56': Ακόμη μία μεγάλη επέμβαση του Ντεγκρά με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να διώχνει πολύ δύσκολα το σουτ του Ριέρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

59': Χαμένο τετ α τετ του Πάντελιτς με τον Ιμπαγάσα να πασάρει στον Φουστέρ, τον Ισπανό να τη δίνει αμέσως στον Σέρβο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ, ψηλά άουτ.

61': Αποβολή! Ο Αστέρας θα συνεχίσει με 10 παίκτες μια και ο διαιτητής Παμπορίδης απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπαρτολίνι που μάρκαρε άτσαλα τον Τοροσίδη.

62'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0! Ο Φουστέρ με σουτ διπλασιάζει τα τέρματα για τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τροφοδοτήθηκε στο φάουλ που αναφέραμε από τον Ριέρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα του Αστέρα.

63': Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Μιραλάς στη θέση του Πάντελιτς και ο Πουλίδο σ' αυτή του Καρέρα.


67': Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Μπαστία στον Ντουντού, με το διαιτητή Παμπορίδη να κιτρινίζει τον Αργεντινό.

69': Ακυρωθέν τέρμα για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Πουλίδο με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και το διαιτητή Παμπορίδη να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ στην περιοχή του Ολυμπιακού. Στην αντεπίθεση ο Μιραλάς με σπουδαία ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Ντεγκρά και προσπάθησε να τον πλασάρει στην κλειστή γωνία, αλλά ο Αργεντινός έδιωξε σε κόρνερ.

72'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0! Με αυτογκόλ του Φυτανίδη ο Ολυμπιακός διευρύνει το προβάδισμά του. Ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Ρόμενταλ, ο Δανός σέντραρε ο Ντεγκρά εξερχόμενος απέκρουσε με τις γροθιές η μπάλα βρήκε στο γόνατο του αρχηγού του Αστέρα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αστέρα!

76': Ο Μιραλάς προσφέρει σπουδαίες φάσεις και χάνει ακόμη σημαντικότερες ευκαιρίες, με τον Ντεγκρά να του αρνείται ξανά την είσοδο στον πίνακα των σκόρερ.

77': Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Μοντέστο στη θέση του Παπαδόπουλου, με το διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού να ζητά την αλλαγή και τον Φορτούνη αντί του Αράς.

84': Αποθέωση για τον Ιμπαγάσα τη στιγμή της αλλαγής του. Ο Αργεντινός αντικαθίσταται από τον Φετφατζίδη.

89': Δεύτερη αποβολή για τον Αστέρα. Το δρόμο για τ' αποδυτήρια παίρνει και ο Μπαστία που αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Ντουντού!
.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ