19 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ

Με τον Μάρκο Πάντελιτς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 32’, ο Ολυμπιακό επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Πανσερραϊκού και έφτασε στους έξι βαθμούς. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» με πιο σημαντική το δοκάρι του Φουστέρ στο 61’. Πίεσαν στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. . Εκπλήξεις Βαλβέρδε, έξω 'Παπ' και Σουμπίνιο



Εκπλήξεις επιφύλασσε για μία ακόμη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσον αφορά στην σύνθεση της αρχικής ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μόισες Ουρτάδο πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο στο πλάι του Ντουντού, ενώ ο Φετφατζίδης προτιμήθηκε αντί του Ρόμενταλ, με τον Φουστέρ να αναλαμβάνει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς, σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Την ίδια ώρα, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς αποφάσισε να αφήσει εκτός τους «ερυθρόλευκους» Παπάζογλου και Σουμπίνιο για λόγους ηθικούς.



Κακός ρυθμός...



Αναγνωριστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι των δύο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ράντμαν. Η διπλή ζώνη άμυνας του Πανσερραϊκού, «αχρήστευε» ουσιαστικά τους χαφ των Πειραιωτών, οι οποίοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με ατομικές ενέργειες των Ριέρα και Φετφατζίδη.



Ο αγώνας συνέχισε να είναι… κακός και δίχως φάσεις για αρκετή ώρα και ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχιζαν να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως είχαν την διάθεση να αμυνθούν και να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, κάτι που φάνταζε δύσκολο λόγω της καλή αμυντικής λειτουργίας των «ερυθρόλευκων».



Έσπασε το... ρόδι ο Πάντελιτς



Η πρώτη ουσιαστική φάση του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε στο 22’ όταν και ο Ριέρα με ωραία κίνηση από το ύψος της περιοχής, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, σούταρε στην κίνηση και ο Ράντμαν έπεσε στην δεξιά του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ. Η ενέργεια και η ευκαιρία του Ισπανού αφύπνισε και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους για να βάλουν ένα γκολ, κάτι που πέτυχαν εννιά λεπτά αργότερα με τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος φορ βγήκε στην πλάτη της άμυνα των Σερραίων, πέρασε με έναν περίεργο τρόπο τον Ράντμαν και με σουτ στην κενή εστία, έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτου, εν Ελλάδι, τέρμα.



Δεν ήρθε το... 0-2



Οι φιλοξενούμενοι, αφού πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να ανοίξουν το σκορ, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν κοντά στο 2-0 σε τρεις περιπτώσεις με τους Ριέρα (39’), Φετφατζίδη (42’) και Πάντελιτς (44’), με τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να ανήκουν ωστόσο στον Πανσερραϊκό, ο οποίος πίεσε την αντίπαλη εστία, σε μία προσπάθεια να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.



Την πρωτοβουλία οι Σέρρες



Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φουστέρ για να διπλασιάσει τα τέρματα του, ενώ από το 51’ και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων, κράτησαν τη μπάλα στην κατοχή τους και προσπάθησαν να πιέσουν την αντίπαλη εστία. Στο 55’ ο Νικοπολίδης απομάκρυνε δύσκολα τη μπάλα σε φάουλ του Λεοζίνιο, στην πιο σημαντική ευκαιρία των Σερραίων που συνέχισαν να πιέζουν χωρίς κάποιο κέρδος.



Φρεσκάρισμα με Ρόμενταλ



Στο μεταξύ ο Βαλβέρδε αντικατέστησε στο 60’ τον Μάρκο Πάντελιτς με τον Κώστα Μήτρογλου σε μία προσπάθεια να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, ενώ στο 69’ πέρασε στο παιχνίδι και τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη. Η είσοδος του Δανού στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε… πνοή στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι άρχισαν και πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα «καρέ» του Ράντμαν με τον Φουστέρ στο 71’ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και τον Μήτρογλου στο 83’ να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή.



Πίεση χωρίς αποτέλεσμα...



Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν με τους γηπεδούχους να είναι στην επίθεση και να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια, την ώρα που όλοι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν οπισθοχωρήσει περιμένοντας καρτερικά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου.



Ικανοποιημένος από το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στην επαρχία, εμφανίστηκε ο Βαλβέρδε.





Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στην επίτευξη του πρώτου γκολ το οποίο διευκόλυνε την ροή του αγώνα για τον Πειραϊκό σύλλογο.





Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαλβέρδε:



«Είναι δύσκολο να κερδίζεις σε τέτοιες έδρες. Το είδαμε και χθες με τον ΠΑΟ. Αν βάλεις πρώτος γκολ, το παιχνίδι στη συνέχεια γίνεται πιο εύκολο.Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε ευκαιρίες, μετά το γκολ που πετύχαμε αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε ένα δεύτερο για να διώξουμε το άγχος.»





Οι συνθέσεις:



Πανσερραϊκός (Ντ. Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι, Πάμπλο Αμο, Κάστρο, Γεωργιάδης (83' Γεωργιάδης), Μπέλιτς, Βρούτσινα, Μαβένε, Λεοζίνιο (76' Τάντιτς).



Ολυμπιακός (Ε. Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Πάντελιτς (60' Μήτρογλου), Φετφατζίδης (69' Ρόμενταλ), Φουστέρ (84' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ