12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ....

Και τώρα ελάτε στο «Καραϊσκάκη» για να δείτε το γύρο του θριάμβου. Μάγκας ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήρε τη 10η σερί νίκη του με 2-1 επί του Αρη, ανεβάζοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟ στο +10. Τζιμπούρ (39'), Φουστέρ (75') τα γκολ. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Ριέρα, στο 49'.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάστηκε να κάνει αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα πλάνα του, με τον Μανιάτη να περνά στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του Τοροσίδη. Κατά τ’ άλλα το 4-5-1 διατηρήθηκε και δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Ο Πάρντο ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ ήταν ο Μπράβο, με τους Μοντέστο και Ιμπαγάσα να διατηρούν τις θέσεις τους στη μεσαία γραμμή και τον Φουστέρ να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ριέρα και Τζιμπούρ τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Μιραλάς να είναι η «αιχμή του δόρατος».
 Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του, κρατώντας τη μπάλα στο κέντρο και ψάχνοντας με κάθετες πάσες κυρίως τον Μιραλάς και τον Τζιμπούρ, χωρίς ωστόσο τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η καλύτερη στιγμή, ήρθε στο 13’, όταν ο Ιμπαγάσα με υπέροχη βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βέλγο στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Ο Μιραλάς την κατέβασε ωραία και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όμως το πλασέ του με το δεξί υπό πίεση πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Βελλίδη.




Όμως σε μία ανύποπτη στιγμή, στο 17’ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Κόκε βρήκε με τακουνάκι τον Νέτο μέσα στην περιοχή. Αυτός πρόλαβε τον Μέλμπεργκ και με δεξί σουτ αιφνιδίασε τον Πάρντο, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ολυμπιακού και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.



Έκτοτε και περίπου μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ολυμπιακός φαινόταν να πελαγοδρομεί στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άρη να έχει την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και να είναι αυτός που προσπαθούσε να φτάσει ξανά στην εστία του Πάρντο.



Σημάδι ζωής



Στο 27’ και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν ακόμη στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης», η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ έξω από την περιοχή, ο οποίος έλλειψη λύσεων, γύρισε το σώμα του και σούταρε κατευθείαν με το δεξί, με τη μπάλα να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Φάση που ήταν όμως απλά το… προμήνυμα του Αλγερινού.



Κατόπιν, ο Βαλβέρδε χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μιραλάς εξαιτίας τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι, πέρασε τον Ζαϊρί στη θέση του. Ο Μαροκινός πήγε δεξιά και ο Τζιμπούρ τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.



Τρομοκρατικό… χτύπημα!



Κίνηση που είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο 39’. Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του, πιέζοντας περισσότερο. Ο Ιμπαγάσα έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής και με μία μαγική σκαφτή πάσα βρήκε τον Τζιμπούρ μέσα στα καρέ του Βελλίδη. Ο Αφρικανός από πλάγια θέση αριστερά, γύρισε το σώμα του και με μονοκόματο αριστερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία, φέρνοντας το ματς στα ίσα, με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού!



Το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση μέχρι τη στιγμή που ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.



Απ’ το… λαιμό



Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο ματς. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Βαλβέρδε μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν ψηλά τον Άρη και να του δημιουργήσουν προβλήματα. Στο 48’ θα μπορούσε κιόλας να είχε στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο τράβηγμα του Πρίττα στον Ριέρα μέσα στην περιοχή.



Ο Άρης αντέδρασε στιγμιαία με ένα σουτ του Τόχα στο 52’, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει τους «κίτρινους» που είχαν κλειστεί στα καρέ τους. Στο 57’ ο Μοντέστο ελίχθηκε από αριστερά, στη γραμμή του άουτ, πέρασε τον Βαγγέλη και μπήκε στην περιοχή του Άρη. Εκεί, ο Νέτο τον γκρέμισε, όμως και πάλι ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε τίποτα, βάζοντας… μπουρλότο στο ματς, αφού η φάση στάθηκε η αφορμή για αρκετά νεύρα και συμπλοκές μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.



Όταν δεν θέλουν οι άλλοι, θέλει ο Φουστέρ!



Στο 73’ οι δύο προπονητές αποφάσισαν να αλλάξουν τα… χαρτιά τους για διαφορετικούς λόγους. Ο Βαλβέρδε αναγκαστικά πέρασε τον Τοροσίδη στη θέση του Μανιάτη, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού, ενώ ο Μιχαλήτσος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον άφαντο Μπομπαντίγια με τον Νέρι Καστίγιο.



Και δύο λεπτά αργότερα ο Θρύλος βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Βελλίδη. Ο Ζαϊρί σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Άρη, ο Μίσελ με διπλή προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι, αλλά αυτή «σερβιρίστηκε» στον Φουστέρ. Ο Ισπανός χωρίς να ολιγωρήσει και να διστάσει, έπιασε γυριστό σουτ με το δεξί, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά κατέληξε στα δίχτυα των Θεσσαλονικέων, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του Βαλβέρδε! Ήταν το 9ο φετινό γκολ του Φουστέρ που έπιασε τον Μιραλάς στην κορυφή των «ερυθρόλευκων» σκόρερς!



Και ήταν πλέον αργά…



Ο Μιχαλήτσος μετά το γκολ, επιχείρησε να ανεβάσει την ομάδα του, περνώντας τον Τσέζαρεκ στη θέση του Πρίττα στο 79’, ενώ ο Βαλβέρδε έκανε και τρίτη (!) αναγκαστική αλλαγή, βγάζοντας τον Μπράβο για να περάσει τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Άρης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 86’ με τον Πορτίγια να παίρνει τη θέση του Τόχα.



Ήταν όμως πλέον αργά για τον Άρη για να αλλάξει οτιδήποτε. Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Πάρντο και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν το ερυθρόλευκο τείχος που είχε υψωθεί μπροστά τους, πλην της φάσης του 89’, όπου ο Τσέζαρεκ δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε βλέποντας τη μπάλα να φεύγει άουτ.



Κάπως έτσι, ο Σιδηρόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς, με τον Θρύλο να φεύγει για πρώτη φορά φέτος νικητής από τη Θεσσαλονίκη, με τρεις βαθμούς που όχι μόνο τον φέρνουν στο +10 από τον Παναθηναϊκό, αλλά τον καθιστούν πλέον απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 38ου τίτλου της ένδοξης ιστορίας του!



Η ΦΑΣΗ: Ίσως δεν μπορούσε να υπάρχει πιο καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι, από αυτή του 48’, όταν ο Ριέρα ανετράπη ξεκάθαρα από τον Πρίττα μέσα στην περιοχή του Άρη. Αν ο Σιδηρόπουλος δεν έκλεινε τα μάτια του, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς από πιο νωρίς, αλλά ευτυχώς ο Φουστέρ βρήκε τη λύση αργότερα στο ματς.



Ο ΗΡΩΑΣ: Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο, όμως ήταν και πάλι εκεί όταν η μπάλα έκαιγε! Ο λόγος για τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος σκόραρε για τέταρτο σερί ματς και με τι τρόπο μάλιστα. Ο Ισπανός δεν… κώλωσε στο 78’ και με το ματς στο 1-1 να πιάσει ανάποδο ψαλίδι και δικαιώθηκε. Σφράγισε ένα ακόμη «τρίποντο» για τον Θρύλο και αν μη τι άλλο διαψεύδει όσους αμφισβήτησαν κατά καιρούς την δεδομένη αξία του.



ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Η ολιγωρία του Μέλμπεργκ και η ανεξήγητη έξοδος του Πάρντο στο γκολ του Άρη, ήταν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και να είχαν κάνει το ματς πιο ξεκούραστο για τον Ολυμπιακό. Έστω κι έτσι όμως, ο Θρύλος βρήκε την λύση και κατάφερε να φύγει με το υπερπολύτιμο «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη.



ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Βαλβέρδε παρέμεινε πιστός στη φιλοσοφία του και είχε αρκετές αντιξοότητες να αντιμετωπίσει. Ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή (Μανιάτης αντί Τοροσίδη) και στην πορεία έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Μιραλάς-Ζαϊρί, Τοροσίδης-Μανιάτης, Χολέμπας-Ραούλ Μπράβο). Ωστόσο, δεν «μάσησε», έκανε σωστές εσωτερικές αλλαγές (μετατόπιση Τζιμπούρ στην κορυφή) και χειρίστηκε σωστά το ματς, βάζοντας τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά τον Άρη στο β’ ημίχρονο.



Στην αντίπερα όχθη, ο Μιχαλήτσος είχε στήσει καλά τον Άρη, όμως πελαγοδρόμησε όταν το ματς του «στράβωσε». Έδειξε πρόβλημα να βρει εναλλακτικές από τον πάγκο του και με το πρέσινγκ του Ολυμπιακού στο β’ μέρος, ο Άρης έδειξε εγκλωβισμένος.



Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κακή εμφάνιση από τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του ματς με τις κάρτες και φυσικά έκλεισε τα μάτια σε δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι, στο 48’ (τράβηγμα Πρίττα στον Ριέρα) και στο 57’ (σπρώξιμο Νέτο σε Μοντέστο).



ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ



Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (85' Πορτίγια), Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (73' Καστίγιο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79' Τσέζαρεκ), Κόκε



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης (72' Τοροσίδης), Ραούλ Μπράβο (82' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (27' Ζαϊρί), Ριέρα



Σκόρερς: 17' Νέτο - 39' Τζιμπούρ, 78' Φουστέρ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ