22 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΣΦΠ 0-1...ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ.....

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε ο Θρύλος και στην Τρίπολη! Παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε από το 78’ να συνεχίσει με δέκα λόγω αυστηρής αποβολής του Όλοφ Μέλμπεργκ, εντούτοις οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν... μάσησαν και με γκολάρα του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 86’ θριάμβευσαν με 1-0 πήραν μία πανάξια πρόκριση  στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:




Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε αιφνιδίασε και παρουσίασε ένα σχήμα που δεν το έχουμε ξαναδεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων». Η απουσία της τελευταίας στιγμής, που προέκυψε με τον Βασίλη Τοροσίδη, σε συνδυασμό με την επιθυμία του Βάσκου τεχνικού να «χωρέσει» στολ ίδιο σχήμα τους Κέβιν Μιραλάς και Μάρκο Πάντελιτς, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε νέα δεδομένα στον καταρτισμό της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας.



Κάτω από τα δοκάρια κάθισε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ούρκο Πάρντο, ενώ στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο Ερνέσδτο Βαλβέρδε θέλησε να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στον Λαρισαίο μπακ, ο οποίος επανήλθε στο αρχικό σχήμα του Θρύλου για πρώτη φορά μετά το εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με την Ηλιούπολη και συγκεκριμένα τις 3 Νοεμβρίου…



Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ συνέθεταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Χοσέ Χολέμπας να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής αντί του Ραούλ Μπράβο,.



Μοντέστο αντί Φουστέρ



Η νέα έκπληξη που επεφύλασσε ο Βάσκος τεχνικός ακούει στην μη χρησιμοποίηση του Νταβίντ Φουστέρ. Ο Βαλβέρδε προφύλαξε τον Ισπανό μέσο, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κόντρα στην Λάρισα και πέρασε στην θέση του, τον Φρανσουά Μοντέστο. Ο Γάλλος κάλυψε την νευραλγική θέση του κεντρικού χαφ, κάτι, που είδαμε και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης του «AELFCARENA».



Ο Μοϊσές Ουρτάδο πλαισίωνε τον Μοντέστο στην θέση του ανασταλτικού μέσου, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού.



Στα αξιοσημείωτα περνάει η χρησιμοποίηση από την αρχή του Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος στράικερ ηγήθηκε στην γραμμή κρούσης του Θρύλου, μεταθέτοντας τον Κέβιν Μιραλάς στη θέση του δεξιού χαφ εξτρέμ, σε μία προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας να «χωρέσει» τους δύο παίκτες στο ίδιο σχήμα. Ο Άλμπερτ Ριέρα είχε τον συνηθισμένο του ρόλο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.



Με πολυπρόσωπο κέντρο ο Αστέρας



Από την αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Βλάχος προσπάθησε να ελέγξει τη μάχη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να μειώσει τους κινδύνους για την εστία του Ντεγκρά.



Οι Φυτανίδης, Ουριμπάρι Πουλίδο και Ορόθκο συγκροτούσαν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Μπαστία, Λαδάκης, Ουντότζι ήταν οι τρεις κεντιρκοί χαφ των γηπεοδύχων. Οι Κρις και Καρέρα κάλυπταν τις δύο πτέρυγες, με τον Μπακασέτα μοναδικό καθαρόαιμο φορ.



Επιθετικά από τη αρχή ο Θρύλος



Με «φουλ» επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος κυνήγησε το γρήγορο γκολ, που θα του έδινε από νωρίς σαφές προβάδισμα πρόκρισης.



Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο φετινός εκτός έδρας πρώτο τους ημίχρονο δημιουργώντας τουλάχιστον πέντε κλασσικές φάσεις για γκολ, ενθουσιάζοντας τους 2.000 και πλέον οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Τρίπολης.



Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο ήρθε στο 11’ όταν αρχικά ο Ριέρα και στην συνέχεια ο Μιραλάς δεν μπορούν να νικήσουν τον Ντεγκρά, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις απομάκρυνε με τα πόδια.



Στο 15΄ο Πάντελιτς επιχείρησε να κρεμάσει τον πορτιέρο του Αστέρα, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.



Στο 21’μετά από σέντρα του Μιραλάς και αδράνεια της άμυνας του Αστέρα η μπάλα στρώθηκε στον Ιμπαγάσα, που επιχείρησε σουτ, αλλά ο Ντεγκρά έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.



Ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία στο 22’ με τον προωθημένο Μοντέστο να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση πλασσάροντας πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.



Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο 34’ όταν από φάουλ του Μπακασέτα η μπάλα έφυγε άουτ.



Ο Θρύλος έφτασε στο 37’ κοντά στο γκολ όταν μετά από ωραία συνεργασία Ιμπαγάσα - Μιραλάς, όμως το σουτ του Βέλγου φορ έφυγε άουτ.



Λυτρωτής ο Ιμπαγάσα



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλςο συνέχισε να πιέζει και αφού αρχικά στο 69’ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μάρκο Πάντελιτς το σουτ του οποίου απομάκρυνε ο Ντεγκρά, έφτασε στο 86’ στην πανάξια νίκη – πρόκριση όταν μετά από μαγική ενέργεια του Ζαίρί ο Ιμπαγάσα με πλασέ χάρισε στον Θρύλο την νίκη με 1-0 στους «ερυθρόλευκους»!



Η ΦΑΣΗ: Η φάση του γκολ, που χάρισε τη νίκη – πρόκριση στον Θρύλο είναι βγαλμένη μέσα από το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταπεραμέντο του Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός μέσος στο γήπεδο, όπου έχει αγωνιστεί για δύο χρόνια αποτέλεσε την … μεγάλη αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιμπαγάσα πριν ο Αργεντινός άσος με σουτ χαρίσειτ ην νίκη στον Θρύλο!



Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο άνθρωπος, που όχι μόνο χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, αλλά ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε,. Από τα πόδια του πέρασαν πολλές τελικές προσπάθειες.



ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Η αυστηρή αποβολή του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός άθελά του άφησε τον Ολυμπιακό μ δέκα σε μία δύσκολη χρονικά στιγμή για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Ιμπαγάσα … καθάρισε την μπουγάδα



ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε νίκης εστην μάχη των πάγκων τον Βαγγέλη βλάχο, Στον Βάσκο, του βγήκε η αλλαγή του Ζαουάντ Ζαίρί, ο οποίος για ακόμη ένα ματς εξέθεσε τον 46χρονο τεχνικό με την απόδοσή του!



Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Δημήτρης Καλόπουλος είχε την αυστηρή … αποβολή του Μέλμπεργκ στο … παθητικό του, με την οποία παραλίγο να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπαικό.



Διαιτήτευσε ο Καλόπουλος (Μακεδονίας). Απέβαλε τον Μέλμπεργκ με δεύτερη κίτρινη στο 78’ Κιτρίνισε τους Φυτανίδη



Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Λαδάκης (82’ Φράνκου) Μπαστία, Καρέρα, Ουντότζι, Κρις, Μπακασέτας (56’ Φορτούνης)



Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (70’ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75’ Φουστέρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος Α., Ουρτάδο, Ριέρα (84’ Ποτουρίδης)
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ