12 Δεκεμβρίου 2010

Σε δυο λεπτά, Θρύλος 7 κι άντε γεια......

Την έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του στον «Ναό» πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας θαυμάσιο ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, υπέταξαν τον Ατρόμητο με 2-1 πιο εύκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ και  διατηρήθηκαν ακλόνητοι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Super LeaΟ Ολυμπιακός πέτυχε την 7η νίκη του στο «κάστρο» κερδίζοντας τον Ατρόμητο 2-1. Ο Μιραλάς κέρδισε το πέναλτι που έκανε γκολ ο Φουστέρ (34') και δύο λεπτά μετά σφράγισε το τρίποντο που έβαψε κόκκινη την κορυφή μετά τη γκέλα του ΠΑΟ......
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: Ο κυριότερος όγκος των… ερωτηματικών που πλανώνταν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, αφορούσε την εύρεση του αντικαταστάτη του Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Βάσκος προπονητής αιφνιδίασε τους πάντες και έριξε από την αρχή στη μάχη τον Ζαουάντ Ζαϊρί, ποντάροντας στην ταχύτητα Μαροκινού και στην ικανότητά του στον χειρισμό της μπάλας - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού!



Στην άμυνα, η επιστροφή του Όλοφ Μέλμπεργκ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του ήταν το σημείο αναφοράς. Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός επέστρεψε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παίρνοντας τη θέση του τιμωρημένου Αβραάμ Παπαδόπουλου και πλαισίωσε τον Φρανσουά Μοντέστο στο κέντρο της άμυνας. Βασίλης Τοροσίδης και Χοσέ Χολέμπας ήταν στις συνηθισμένες θέσεις των δύο άκρων της άμυνας.



Ντουντού και Ιμπαγάσα (που ξεπέρασε άμεσα τον τραυματισμό του) ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ντένις Ρόμενταλ στο δεξί άκρο. Ο Φουστέρ είχε τον γνώριμο ελεύθερο ρόλο του πίσω από τον μοναδικό καθαρόαιμο προωθημένο, τον Κέβιν Μιραλάς.







Ο τραυματισμός του Ρόμενταλ υποχρέωσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να περάσει τον Μάρκο Πάντελιτς στην επίθεση από το 15’ και τον Κέβιν Μιραλάς σε ρόλο κρυφού επιθετικού.



Φουλ άμυνα ο Ατρόμητος



Σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο παρέταξε ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης, έχοντας ως βασική επιδίωξη να ελέγξει τον ρυθμό του Ολυμπιακού.



Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ενώ την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι και Βινιάλ. Νεμπεγλέρας, Φαβάλι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι με τους Καραγκούνη, Τάτο, Σαγκανόφσκι σε πιο δημιουργικό ρόλο και μοναδικός προωθημένος ο Ανρί Καμαρά.



Απελευθέρωσε τον Ολυμπιακό ο Πάντελιτς



Η είσοδος του Μάρκο Πάντελιτς ανέβασε σε ποιότητα και επιθετική ορμή τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος στράικερ προσέδωσε ισχύ στη επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δημιουργώντας πονοκεφάλους στην αμυντική οργάνωση του Ατρομήτου, που κυριολεκτικά δεν ήξερε από πού να … πρωτοφυλαχτεί και όλα έδειχναν ότι το γκολ για τον Ολυμπιακό ήταν θέμα χρόνου!



Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 20΄όταν ο Φουστέρ μετά την ασίστ του Πάντελιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Ατρομήτου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Μιχαηλίδη, ο οποίος βγήκε και απομάκρυνε έγκαιρα



Ο διαιτητής Θάνος χάρισε στο 26΄ την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ατρομήτου Ολιβέιρα για εγκληματικό μαρκάρισμα επί του Φουστέρ, αφήνοντας… εκτός μάχης τον Ισπανό μέσο.



Ο Πάντελιτς στο 32’ πάσαρε όμορφα για τον Μιραλάς, αλλά το σουτ του Βέλγου απομάκρυνε δύσκολα ο Μιχαηλίδης σε κόρνερ.



Πήρε το… κολάι ο Φουστέρ



Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Θρύλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μιραλάς από τον Τάτο στο 33’, με τον Θάνο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.



Το πέναλτι εκτέλεσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Νταβίντ Φουστέρ στο 34’, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό μέσα σε αποθέωση!



Επέστρεψε στα γκολ ο Μιραλάς!



Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τον Θρύλο, ο οποίος στο 36΄ζευγάρωσε τα τέρματά του μ’ ένα γκολ για… σεμινάριο! Ο Ζαϊρί με μαγική ασίστ βρήκε μόνο αμαρκάριστο τον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος φορ του Ολυμπιακού με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους» και το όγδοο φετινό προσωπικό του!



Στο 39’ νέα εξαιρετική ενέργεια από τον Μιραλάς, με το σουτ του Βέλγου άσου από πλάγια θέση αριστερά να τραντάζει το δοκάρι του Μιχαηλίδη!



Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 43’ όταν το σουτ του Σαγκανόφσκι κοντραρίστηκε σε κόρνερ.



Επιθετικά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μέρος και στο 49' βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά το όμορφο αριστερό σουτ του Ζαϊρί έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μιχαηλίδης. Στο 56’ ήταν η σειρά του Ιμπαγάσα να φανεί απειλητικός, αλλά και πάλι αντέδρασε σωστά ο πορτιέρο του Ατρομήτου.



Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 59' όταν η κεφαλιά του Καμαρά προσέκρουσε στο πόδι του Πάντελιτς.



Ο Ατρόμητος φάνηκε ξανά απειλητικός στο 79’, αλλά το ωραίο σουτ του Ανδρέα Τάτου έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Πάρντο.



Εξαιρετική ενέργεια του Ανρί Καμαρά στο 83’, που απέφυγε όμορφα τον Φουστέρ, αλλά το σουτ του απομάκρυνε ο Πάρντο.



Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Φαβάλι στο 93’ με πλασέ στην κενή εστία.



Η ΦΑΣΗ: Αυτή από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν η ομορφότερη στην αναμέτρηση. Ο Ζαϊρί αν και πεσμένος τροφοδότησε εξαιρετικά τον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος με αριστοτεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη για το 2-0!



Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος άσος του Θρύλου έπειτα από σύντομη αγωνιστική κάμψη δύο εβδομάδων, επέστρεψε στα γκολ και τις εκπληκτικές εμφανίσεις. Ο Μιραλάς ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά ξεκλείδωσε την άμυνα του Ατρομήτου, αφού όχι μόνο κέρδισε το πέναλτι από τον Τάτο, από το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση του Φουστέρ, αλλά επέστρεψε και στα γκολ αξιοποιώντας ιδανικά την ασίστ που του Ζαϊρί στο 36’. Ο Βέλγος με αυτό τον τρόπο έφτασε στα οκτώ γκολ και προηγείται στον σχετικό πίνακα των σκόρερ από πλευράς «ερυθρολεύκων».







ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Ντουντού. Τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένας λόγος και ενώ το ματς κυλούσε όμορφα και απλά για τον Ολυμπιακό, ο Βραζιλιάνος μέσος των «ερυθρόλευκων» προέταξε το χέρι του σε διεκδίκηση της μπάλας, δίνοντας… δικαίωμα στον διαιτητή Θάνο να τον αποβάλει. Σίγουρα η ενέργεια του Ντουντού σε καμία περίπτωση δεν ήταν για αποβολή, αλλά θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.



ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε τον Γιώργο Δώνη στη… μάχη των πάγκων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αν και έχασε πολύ νωρίς τον Ντένις Ρόμενταλ λόγω τραυματισμού, δεν δίστασε να ρίξει στη μάχη τον Μάρκο Πάντελιτς και να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Ατρομήτου. Αυτό το τρικ είχε ευτυχή κατάληξη για τον Θρύλο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα «κλείδωσε» την έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του, η οποία για ισάριθμη φορά... κρίθηκε από το πρώτο μέρος!



Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τα θαλάσσωσε ο Δημήτρης Θάνος. Ο διαιτητής από τα Γρεβενά απέβαλε με υπερβολική ευκολία τον Ντουντού σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τάτο στο 68’, ενώ έκανε τα… στραβά μάτια σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στην φάση του 26ου λεπτού για το μαρκάρισμά του επί του Φουστέρ. Αντίθετα, σωστή η απόφασή του να υποδείξει πέναλτι στην ανατροπή του Μιραλάς από τον Τάτο.



Ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών). Απέβαλε τον Ντουντού με απευθείας κόκκινη στο 68’. Κίτρινες: Τοροσίδης, Φουστέρ, Ιμπαγάσα - Τάτος, Ολιβέιρα.



Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί (71’ Ουρτάδο), Μιραλάς (62’ Νέμεθ), Φουστέρ, Χολέμπας, Ρόμενταλ (15' Πάντελιτς), Τοροσίδης.



Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος (75’ Περόνε), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Φαβάλι, Βινιάλ, Σαγκανόφσκι (58’ Αναστασάκος), Καραγκούνης, Τάτος, Ολιβέιρα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ