19 Δεκεμβρίου 2010

AEL TYRI - OLYMPIAKOS 0-1 ..KAI ANTE GEIA.....

Και τώρα πιάστε τον ! Ο Θρύλος με ψυχάρα πρωταθλητή πέρασε και από το «AELFCARENA», όπου νίκησε με 1-0 την Λάρισα χάρη σε γκολ του Όλοφ Μέλμπεργκ, πετυχαίνοντας την πέμπτη φετινή εκτός έδρας του νίκη (σ.σ. όλες με μηδέν παθητικό) και ξέφυγε πέντε ολόκληρους βαθμούς από τον δεύτερο και … καταϊδρωμένο Παναθηναϊκό!Οι Πειραιώτες δείχνοντας σημάδια μεγάλης ομάδας κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εκτός έδρας του εμφάνιση έφυγαν δικαιότατα με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους από το νέο ιδιόκτητο γήπεδο της θεσσαλικής ομάδας και πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία ουσιαστικά τους δίνει το … μισό πρωτάθλημα, που θα είναι το 38ο στην δοξασμένη ιστορία του Θρύλου!








ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:



Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να δώσει επιθετικό πνεύμα στην σύνθεση, που παρέταξε, αποσκοπώντας, σ’ ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έδινε από νωρίς προβάδισμα νίκης στον Θρύλο!



Ο Βάσκος προπονητής για ακόμη μία φορά εμπιστεύθηκε το αγαπημένο» του 4-4-1-1, δίνοντας έμφαση στην επιβολή του ρυθμού και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στην Λάρισα.







Στα αξιοσημείωτα περνάει το γεγονός της πλήρους αλλαγής προσώπων που αφορούσαν την αριστερή πτέρυγα, συγκριτικά με το σχήμα, που είχε ξεκινήσει την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο.







Τις θέσεις των Χοσέ Χολέμπας και Ζαουάντ Ζαϊρί, οι οποίοι κάλυπταν ολόκληρη τη πτέρυγα, πήραν οι Ισπανοί Ραούλ Μπράβο και Άλμπερτ Ριέρα, οι οποίοι επανήλθαν με … δυναμικό τρόπο στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού.







Αξιοσημείωτη επίσης, είναι και η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο διεθνής στόπερ του Θρύλου εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο και πλαισίωσε τον Όλοφ Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής.







Ο Πάρντο ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ ο Τοροσίδης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας.







Οι Ουρτάδο και Ιμπαγάσα ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού, με τον Ζαουάντ Ζαιρί να μετατίθεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Νταβίντ Φουστέρ στον συνηθισμένο ελεύθερό του ρόλο πίσω από τον μοναδικό καθαρόαιμο προωθημένο Κέβιν Μιραλάς.







«Ταμπούρι» η Λάρισα







Από την άλλη πλευρά ο νέος προπονητής της Λάρισας Γιορν Άντερσεν παρέταξε σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο.







Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αμπάρης, ενώ την αμυντική τετράδα των «βυσσινί» στελέχωναν οι Βελάσκο, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος και Κατσιαρός.







Οι Ιγκλέσιας, Πούρι ήταν οι δύο καθαρόαιμοι κόφτες, με τους Σίμιτς, Κουζέν και Μετίν σε πιο δημιουργικό ρόλο και τον Μπλάζεκ να ηγείται της γραμμής κρούσης των γηπεδούχων.







Με «φουλ» επιθετικό πνεύμα μπήκε ο Θρύλος επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ.



Στο 11’ ο Ζαϊρί με όμορφη ενέργεια λίγο έλειψε να σκοράρει, όμως πρόλαβε ο Ταυλαρίδης και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 22’ το δυνατό σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αμπάρη.



Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 30’ έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν έπειτα από κόρνερ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Μέλμπεργκ ο Αμπάρη ίσα που πρόλαβε να αποκρούσει. Ο Θρύλος στο 31’ απείλησε εκ νέου όταν το διαγώνιο σουτ του Ραούλ Μπράβο βρήκε σε ετοιμότητα τον Αμπάρη, που απομάκρυνε σε κόρνερ.



Έδωσε τη λύση ο Μέλμπεργκ!



Ο Ολυμπιακός συνέχισε τον δαιμονιώδη του ρυθμό και στο 35’ άνοιξε το σκορ. Ο Μέλμπεργκ βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και με κίνηση σέντερ – φορ απελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Αμπάρη, με τη βοήθεια του .. Κατσιαρού, στον οποίο και χρεώθηκε το... αυτογκόλ.



Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι συνέχισαν να παραδίδουν μαθήματα ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Έτσι στο 39΄ο Τοροσίδης διεμβόλισε την άμυνα των γηπεδούχων και σέντραρε αριστοτεχνικά για τον Μιραλάς, αλλά το διαγώνιο σουτ του Βέλγου στράικερ εξουδετέρωσε ο Αμπάρης.



Στο 41’ο Κουζέν έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού μετά από λάθος αντίδραση του Μέλμπεργκ και βρέθηκε … φάτσα με τον Πάρντο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ισπανοβέλγο πορτιέρο του Ολυμπιακού, που απομάκρυνε σωτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε γύρισε πίσω τον Ολυμπιακό τα νώτα του και θέλησε να περιμένει τον αντίπαλο



Αλητείες



Στο 66’ κάποιος … υπεύθυνος του γηπέδου (;) κτύπησε αναίτια τον Ιμπαγάσα στην γραμμή του πλαγίου άουτ και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή του αγώνα!!!!



Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός, που έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Νταβίντ Φουστέρ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Αμπάρη από πολύ καλή θέση! Τον ... μιμήθηκε ο ΖΧολέμπας στο 89', ο οποίςο αστόχησε μόνος του με τον Αμπάρη σουτάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.



Ο Ηλίας Σπάθας χαρίστηκε στους γηπεδούχους, όταν … έκανε γαργάρα τη δεύτερη κίτρινη κάρτας στον Αργεντινό μέσο της Λάρισας, επιτρέποντας στους βυσσινί να συνεχίσουν με έντεκα.



Στα τελευταία λεπτά η Λάρισα πίεσε. Ο Κουζέν στο 82΄ πρόλαβε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ το σουτ του Κατσιαρού στο 83 πέρασε αρκετά έξω.



Ο Ολυμπιακός έχασε νέα κραυγαλέα ευκαιρία στο 89’ ίοταν ύστερα από ωραάι σέντρα του Τοροσίδη ο Χολέμπας βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά το γυριστο σουτ, που επιχείρησε, έστειελ την μπάλα στην εξωτερική πλευρα΄των διχτύων και χάθηκε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Θρύλο!



Η ΦΑΣΗ: Η φάση της επίτευξης του τέρματος του Ολυμπιακού ήταν όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση του «AELFCARENA»! Η κίνηση του Όλοφ Μέλμπεργκ να ξεμαρκαριστεί από τους αντιπάλους του και να γυρίσει την μπάλα προς την εστία του Αμπάρη ήταν βγαλμένη από φορ … κρούσης. Και ας είναι ο Σουηδός από τους κορυφαίους στόπερ στην Ευρώπη!



Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός άσος ήταν και στην Λάρισα ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Με απαράμιλλο πάθος, κράτησε σωστά την μπάλα, ενώ δεν … κώλωσε ούτε στις προκλήσεις των γηπεδούχων στο πεντάλεπτο της διακοπής! Τέτοιους παίκτες με χαρακτηριστικά ηγέτη και νοοτροπία νικητή χρειάζεται πάντοτε ο Ολυμπιακός.



ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός ήταν μακριά από τις καλές εμφανίσεις προηγούμενων αναμετρήσεων του Ολυμπιακού και γενικότερα δεν βοήθησε όσο θα περίμενε από αυτόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεμν «στρίβει», δεν έχει τεχνική κατάρτιση Στα αρνητικά της παρουσίας του η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του 80ου λεπτού!











ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε την μάχη των πάγκων από τον Γιορ ΆΝτερσεν, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Λάρισας. Στην επανάληψη, όμως, αναίτια γύρισε πίσω τον Ολυμπαικό, επιτρέποντας στους γηπεδούχουςν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ευτυχώς δεν πέτυχαν.



Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Με λάθη η διαιτησία του Ηλία Σπάθα. Ο Πειραιώτης ρέφερι χαρίστηκε στο 81’ την δεύτερη κίτρινη – μαρς σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Αργεντίνου μέσου επί του Φουστέρ, επιτρέποντας στη Λάρισα να συνεχίσει με έντεκα.



Κιτρίνισε τους Ιγκλέσιας, Κατσιαρό, Σίμιτς - Μιραλάς



ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βελάσκο, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Πούρι, Σίμιτς (83’ Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν (89’ Αμπουχατζίρα0,



Μπλάζεκ (72’ Φαλάγγας)







ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (84’ Μοντέστο), Ζαϊρί, Ριέρα (61’ Χολέμπας), Φουστέρ (88’ Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ