23 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1.......

Ένα γκολ του Νταβίντ Φουστέρ, απ’ την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έφτανε και περίσσευε στον Ολυμπιακό για να φύγει με το υπερπολύτιμο «τρίποντο» απ’ την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με το… αγαπημένο του εκτός έδρας σκορ (0-1) και συνεχίζοντας την προέλασή του προς την κατάκτηση του τίτλου…

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επανέφερε τον Φουστέρ στην ενδεκάδα, όπως και τον Πάρντο, με τους Τοροσίδη, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, τους Μοδέστο, Ιμπαγάσα ως κεντρικά χαφ, τον Φουστέρ μπροστά τους, τον Μιραλάς στα δεξιά, τον Ριέρα στα αριστερά και τον Πάντελιτς στην κορυφή...... Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς.


Μόλις στο 5’ άγγιξε το γκολ, αλλά απ’ τη σέντρα του Ριέρα και την κεφαλιά του Τοροσίδη, η μπάλα βρήκε στο έδαφος και ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του και να φεύγει κόρνερ!

Απ’ την εκτέλεση του οποίου, ο Μέλμπεργκ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τη βρήκε…



Στο 8’ ο Πάντελιτς, Μιραλάς και Ιμπαγάσα… έκρυψαν τη μπάλα, ο Βέλγος με το αριστερό πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε σε κάποιο πόδι και πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι.

Στο 25’ ο Φουστέρ πλάσαρε μέσα απ’ την περιοχή, ο Ντεγκρά απέκρουσε σε κόρνερ, απ’ την εκτέλεση του οποίου ο Αργεντινός γκολκίπερ έχασε την μπάλα στην έξοδο που επιχείρησε, αλλά έπεσε αμέσως στα πόδια του Ριέρα και απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε από κοντά!



Στο 27’ ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά, με τον Φρανκού να περνάει τον Αβραάμ, απ’ τη γωνία της μικρής περιοχής ο Καρέρα, όμως, δεν μπόρεσε, πιεζόμενος και απ’ τον Μέλμπεργκ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι: ο Ιμπαγάσα πέρασε για τον Φουστέρ, εκείνος προσπάθησε να περάσει τον Ορόθκο που τον ανέτρεψε και ο Κουκουλάκης έδωσε το πέναλτι: ο ίδιος ο Φουστέρ ανέλαβε την εκτέλεση και… 0-1 στο 30’!



Ο Αστέρας ανέβηκε μερικά μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να ισορροπήσει το ματς και να φανεί απειλητικός, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 41’ το μακρινό σουτ του Ριέρα ήταν άστοχο, ενώ στο 43’ ο Μπαστία εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» από πολύ μακριά, ο Πάρντο εκτοξεύθηκε προς την πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε λίγο δίπλα απ’ το αριστερό του δοκάρι, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ημιχρόνου…



Στο 61’ ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ βρήκε με τακουνάκι την μπάλα, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε. Στο 68’ η μπάλα χάθηκε, έπειτα από το «τρίγωνο» των Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Φουστέρ, με τον Αργεντινό να βγάζει τον Φουστέρ σε θέση τετ α τετ, αλλά εκείνος πλάσαρε ψηλά, άουτ.

Στο 74’, από πολύ ωραίο συνδυασμό Φουστέρ και Πάντελιτς σε μικρό χώρο, ο πρώτος καθυστέρησε να πλασάρει μέσα απ’ την περιοχή και κόπηκε, ενώ στο 75’ ο Ιμπαγάσα εκπληκτικά «έσκαψε» την μπάλα για τον Φουστέρ στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Ισπανός όμως την άφησε να γκελάρει στο έδαφος και έτσι αυτή ανέπτυξε ταχύτητα και κατέληξε στα χέρια του Ντεγκρά.



Στο 81’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε την πρώτη κίνησή του απ’ τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τον Ζαϊρί αντί του Μιραλάς, ενώ στο 85’ ο Φουστέρ έδωσε τη θέση του στον Μανιάτη, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του παίζοντας δίπλα στον Μοδέστο, με τον Ιμπαγάσα να ανεβαίνει λίγο πιο μπροστά. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μάλιστα, παραλίγο να σκοράρει ο Μανιάτης, αλλά με την κεφαλιά του από κοντά μετά απ’ το φάουλ του Ριέρα, είδε τον Ντεγκρά σε ετοιμότητα, καθώς με εκπληκτικό τρόπο απέκρουσε και ακολούθως ο Πάντελιτς από κοντά δεν μπόρεσε με σουτ να βρει δίχτυα! Ενώ στο 93’, ο Ζαϊρί δεν γύρισε στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα, προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση με τον Ντεγκρά να αποκρούει ξανά, για να παραμείνει έτσι το 0-1 ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα…



Τους Μπαστία (30’), Μιραλάς (36’), Μάρτινς (45’), Ιμπαγάσα (82’), Λαδάκη (86’) «κιτρίνισε» ο Κουκουλακης. Είναι απορίας άξιο, ωστόσο, πώς έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα ο Φυτανίδης, που είχε τρία πολύ σκληρά χτυπήματα σε Μιραλάς στο πρώτο μέρος και δύο στον Πάντελιτς στο δεύτερο ημίχρονο!



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (19’ λ. τρ. Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (72’ Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65’ Φορτούνης), Φρανκού.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μιραλάς (81’ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (91’ Χολέμπας), Φουστέρ (85’ Φουστέρ), Πάντελιτς.



** Μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού παρακολούθησε τον αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που βρέθηκε στην Τρίπολη, μαζί με τους Γιάννη Μώραλη και Ντάρκο Κοβάσεβιτς! Στο γήπεδο του Αστέρα βρέθηκε και ο Ντουντού.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ