5 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2 - 0 .....

Με το «δεξί»  ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2011 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, νίκησαν με 2-0 τον Ηρακλή στον Ναό» και διατήρησαν την απόσταση των πέντε πόντων από τον δεύτερο και καταϊδρωμένο Παναθηναϊκό.Ο Ολυμπιακός με γκολ των Νταβίντ Φουστέρ (32’) και Μάρκο Πάντελιτς (83’) κατέκτησε δίκαια το πολύτιμο «τρίποντο»......
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στους Γιαννάκη Παπαδόπουλο και Ντένις Ρόμενταλ. Παρά το γεγονός αρχικά είχε διαφανεί ότι ο Βάσκος προπονητής θα παρέτασσε μία αμιγώς πιο επιθετικογενή ενδεκάδα για τις ανάγκες του πρώτου αγώνα του 2011, ο 46χρονος τεχνικός του Θρύλου προτίμησε να διαφυλάξει τα νώτα του, δίνοντας την δυνατότητα στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο να πάρει μία ακόμη ευκαιρία κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.



Οι απουσίες των τραυματιών Μοϊσές Ουρτάδο και Ντουντού Σεαρένσε στην νευραλγική θέση του ανασταλτικού μέσου εκ των προτέρων δημιουργούσε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά ως προς την ανασταλτική λειτουργία των«ερυθρόλευκων» απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ηρακλής, η οποία ξεχωρίζει για την ικανότητά της στις αντεπιθέσεις.



Όσον αφορά την επιλογή του Ντένις Ρόμενταλ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Βαλβέρδε έκρινε ότι ο Δανός μέσος βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας και του προσέφερε μία θέση στο αρχικό σχήμα.



Επίσης, ένα ζήτημα για τον Βαλβέρδε αποτελούσε η απουσία των τιμωρημένων Όλοφ Μέλμπεργκ και Φρανσουά Μοντέστο…



Από και πέρα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ούρκο Πάρντο, που είχε την ευκαιρία να τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος της παλιάς του ομάδας, ενώ την αμυντική τετράδα στελέχωναν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης και Ραούλ



Μπράβο. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν ο καθαρόαιμος κόφτης, με συμπαραστάτη του τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Άλμπερτ Ριέρα κάλυπτε την αριστερή πτέρυγα, με τον Νταβίντ Φουστέρ στον συνηθισμένο του ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημε΄νο Κέβιν Μιραλάς.



Από την πλευρά του ο προπονητής του «Γηραιού» Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Ζοτ να αποχωρεί τραυματίας από το ζέσταμα με τράβηγμα, και μοιραία άλλαξαν την τεελτυαάι στιγμή τα σχέδιά του.



Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος αντιμετώπισε για πρώτη φορά ως … φιλοξενούμενος την ομάδα της καρδιάς του, ενώ την αμυντική τετράδα του Ηρακλή στελέχωναν οι Αραμπατζής, Κανακούδης, Κάτσικας και Χοσέμι. Οι Ηλιάδης, Πίτου Γκαρσία ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι του Ηρακλή, με τον Ντάνι και Μάρα, που πήρε την θέση του Ζοτ στα δύο άκρα. Ο Αλγεριν΄ςο Σολτάνι είχε ελεύθερο ρόλο μεταξύ κέντρου και επίθεσης, ενώ στηνκορυφή της επίθεσης του «Γηραιού« ήταν ο … άλλοτε «ερυθρόελυκος»« Σλοβένος επιθετικός Μίρνες Σίσιτς.



Η πρώτη ευκαιρία για τον Θρύλο χάθηκε στο 6’ όταν οι Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Μιραλάς άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα και ο Νταβίντ Φουστέρ, που έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας σούταρε επάνω στον Ελευθερόπουλο.



Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 9’, αλλά η τελική μπαλιά του Φουστέρ προς τον Μιραλάς δεν ήταν η ενδεδειγμένη και δόθηκε η δυαντότητα στον Ελευθερόπουλο να βρει από την εστία του και να απομακρύνει με τα πόδια προ του Βέγου στράικερ.



Μετά το εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, αφού ΄ξηταν φανερή η αδυναμία των γηπεδούχων να δημιουργήσουν παιχνίδι.



Λυτρωτής ο Φουστέρ



Ο Ολυμπιακός ξαναχτύπησε στο «καλό»« του δεκάλεπτο 30’ -40’. Συγκεκριμένα, στο 32’ ο Γιάννης Παπαδόπουλος επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά για τον επερχόμενο Ρόμενταλ, το σουτ του οποίου απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Ελευθερόπουλος και η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Φουστέρ, ο οποίος με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Θρύλο, λύνοντας τον … γόρδιο δεσμό!



Οι «ερυθρόλευκοι»« έχασαν στο 44’ νέα σημαντική ευκαιρία όταν έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά ο Ριέρα πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.



Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48’ δημιούργησε την πρώτη του καλή φάση όταν το σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.



Ο Μπράβο στο 56’ απείλησε, αλλά το σουτ του Ισπανού δεν ήταν τόσο δυνατό, ώστε να απειλήσει τον Ελευθερόπουλο.



Ο Τοροσίδης στο 57’ βρήκε τον διάδρομο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ, που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ελευθερόπουλο, που απομάκρυνε σε κόρνερ.



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην έχει την απαιτούμενη «φρεσκάδα] πέρασε τον Ζαουάντ Ζαιρί στη θέση του Ντένις Ρόμενταλ.



Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εκ νέου στο 64’ με τον Ιμπαγάσα, αλλά και πάλι ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε σωτήρια για τον Ηρακλή κρατώντας το σκρο στα επίπεδα του 1-0.



Στο 71’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Θρύλο να ζευγαρώσει τα τέρματά του. Αρχικά ο Μιραλάς με εκπληκτική ενέργεια και σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου και στη συνέχεια ο Μάρκο Πάντελις από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.



Στο 73’ ο Σολτάνι εκβίασε πέναλτι σε πέσιμο του μέσα στη πειοχή και ο Κωνσταντινέας πολύ σωστά του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Γκολάρα ο Πάντελιτς



Ο Θρύλο έθεσε τις βάσεις για τη σημαντική του νίκη στο 83’ Μάρκο Πάντελιτς με εξαιρετική ατομική προσπα΄θεια έφερε την μπάλα μπροστά και αφού είδε τον Ελευθερόπουλο έξω από την εστία του με όμορφο σουτ στηνκίνηση από τα 25 μέτρα πέτυχε το 2-0 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.



Στο 89’ το φάουλ του Μάρκο πάντελιτς έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.



Η ΦΑΣΗ: Αναμφίβολα, η φάση του αγώνα, ήταν αυτή του 71ου λεπτού. Η ενέργεια του Μιραλάς ήταν όλα τα λεφτά όπως και το πλασέ του Βέλγου, το οποίο, όμως κατέληξε στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου και στη συνέχεια της φάσης ο Πάντελιτς σούταρε άστοχα.



Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος για ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού πέτυχε το πρώτο … αγχολυτικό γκολ για τους «ερυθρόλευκους» στο καλό τους χρονικά σημείο (32’) και τους οδήγησε εκ του ασφαλούς στην πολύτιμη νίκη, ενώ έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Πάντελιτς στη φάση του 2-0.



Γενικά ο Φουστέρ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν από την γενική μετριότητα.



ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός αριστεροπόδαρος μέσος για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ψήγματα της αξίας του. Ορθά αντικαταστάθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε



ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε στα σημεία στην μάχη των προπονητών τον … αντίπαλό του Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Βάσκος τεχνικός του Θρύλου τη στιγμή, όπου οι «πατούσαν» καλά στον αγωνιστικό χώρο είχε την έμπνευση να περάσει τους Ζαϊρί και Πάντελιτς, οι οποίοι έδωσαν πνοή στον Θρύλο και διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού σκορ. Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, το μόνο, που έκανε, ήταν να διαμαρτύρεται στον διαιτητή και τελικά να αποβληθεί στο 73’



Ο ΔΙΑΙΤΗΤΉΣ: Πολύ καλή η διαιτησία του Κωνσταντινέα. Ο Μεσσήνιος ρέφερι



ήταν κοντά στις φάσεις, ενώ δίκαια απέβαλε τον Σολτάνι στην φάση, όπου εκβίασε πέναλτι σε πέσιμό του στην περιοχή του Ολυμπιακού. Βοήθησε στη σωστή ροή του αγώνα.



Διαιτήτευσε ο Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας). Κιτρίνισε τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ιμπαγάσα - Σολτάνι, Αραμπατζής, Βουτσιά.



Απέβαλε τον Σολτάνι με δεύτερη κίτρινη





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος (74’ Χολέμπας), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (59’ Ζαϊρί), Ριέρα (69’ Πάντελιτς), Φουστέρ, Μιραλάς.



ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (69’ Λίμα), Κάτσικας, Χοσέμι, Ηλιάδης (69’ Βέλλιος), Γκαρσία, Ντάνι, Μάρα, Σολτάνι, Σίσιτς (80’ Βουτσιάς).
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ