16 Οκτωβρίου 2010

ΞΑΝΘΗ - Ο.Σ.Φ.Π 0 - 3


Με τον Ριέρα να κάνει την αρχή, τον Τοροσίδη να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του και τον Φετφατζίδη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Ξάνθη επικρατώντας με 3-0 και έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας..  Η εικόνα του αγώνα:
Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, ο δε Ερνέστο Βαλβέρδε επιφύλασσε μία έκπληξη επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ούγκο Πάρντο αντί του Αντώνη Νικοπολίδη.
Η διάθεση για να βγουν μπροστά οι «ερυθρόλευκοι» και να οδηγήσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού φάνηκε από το 3ο κιόλας λεπτό, όταν ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή του Γκσπούρνινγκ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Όσο η Ξάνθη έδειχνε αδυναμία να επισκεφτεί οργανωμένα τα καρέ του Ολυμπιακού, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την πίεση τους και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν.
Το χρονόμετρο έδειχνε το 16ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ μέσα από ένα γκρουπ αμυντικών των γηπεδούχων είδε με την άκρη του ματιού του τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Γκσπούρνινγκ και έγραψε σαν σε προπόνηση το 0-1.
Πλέον, οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά και να επιδιώξουν την ισοφάριση. Ωστόσο, από τη η καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού που έκλεινε έγκαιρα τους διαδρόμους, από την άλλη τα αβίαστα λάθη των παικτών του Γιώργου Παράσχου μετέτρεψαν τον Πάρντο σε απλό θεατή της αναμέτρησης, τουλάχιστον μέχρι το 32'. Σε εκείνο το σημείο η Ξάνθη κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια όταν το σουτ του Φλίσκα υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να επέμβει για πρώτη φορά.
Στην προσπάθειά του να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του, ο Γιώργος Παράσχος έκανε την πρώτη κίνηση πριν φύγει το ημίχρονο, αποσύροντας έναν ανασταλτικό μέσο όπως ο Στρμπά για να περάσει έναν επιθετικό όπως ο Μαρσελίνιο. Η επιλογή του τεχνικού της ακριτικής ομάδας έπιασε τόπο και η Ξάνθη κατάφερε στα τελευταία 8 λεπτά του α' ημιχρόνου να δημιουργήσει τέσσερις ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή στις καθυστερήσεις όταν ο Μαρσελίνιο βρέθηκε τετ α τετ με τον Πάρντο, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αφού προηγουμένως είδαν τον Πάρντο να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο μακρινό σουτ του Κατόγκο στο 51' και να καταλήγει στο δεξί του δοκάρι, έφτασαν στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 2-0 με ευφυές τακουνάκι του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος -σεβόμενος το παρελθόν του στην Ξάνθη- δεν πανηγύρισε.
Η πλάστιγγα έγερνε οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε από την υποτονική αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της Ξάνθης στο υπόλοιπο του αγώνα. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι», με βασικό μοχλό τον Μιραλάς, απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Γκσπούρνινγκ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 75, με το πρώτο του γκολ στη Super League.
Κλειδί του αγώνα:
Τα δυο γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα των δυο ημιχρόνων έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.
MVP:
Ο Κέβιν Μιραλάς δικαίωσε για μια ακόμη φορά τον Βαλβέρδε που τον προτίμησε αντί του Μάρκο Πάντελιτς. Ο Βέλγος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, άλλοτε ως δημιουργός (όπως στο 0-3) και άλλοτε ως εκφραστής των επιθέσεων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ