29 Οκτωβρίου 2010

ΟΑΚΑ…το εξοχικό!

Μπορεί τα ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ να είναι στη θεωρία εκτός έδρας, όμως ο Θρύλος αισθάνεται σαν στο σπίτι του! Σε 20 αναμετρήσεις στην Καλογρέζα με γηπεδούχο τον ΠΑΟ οι νίκες είναι… μόλις 9-5.

Σε συνολικά 20 ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει σχεδόν στις μισές, συνολικά εννέα. Πέντε είναι οι νίκες των πρασίνων, ενώ έξι ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Από αυτά τα 20 παιχνίδια το σκορ που έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα είναι το 1-1 (4 φορές) και ακολουθεί το 0-2 (τρεις φορές). Δύο φορές έχει εμφανιστεί το 0-1, όσες και το 1-0, ενώ από μία το 2-1, 2-2, 3-0, 2-3, 0-0, 2-0 και… 2-4. Το katimagiko.gr σας παρουσιάζει τα «γλέντια» του Θρύλου στην Καλογρέζα!
Ακολουθούν αναλυτικά τα εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ:
1984-1985 (Πρωτάθλημα)
31 Μαρτίου 1985 – 22η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο και οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες για τον τίτλο. Τελικά, ούτε τη νίκη πήρε κάποια από τις δύο, ούτε τον τίτλο τον οποίο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Το ματς ήταν ένα κλασικό ντέρμπι αιωνίων με πολύ πάθος και ένταση όμως η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 10’ με κεφαλιά του Τάσου Μητρόπουλου ενώ οι πράσινοι ισοφάρισαν στο 22’ με ένα από τα πέντε γκολ που πέτυχε στην καριέρα του ο Μιχάλης Γεροθόδωρος.
Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Βονόρτας, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Αντωνίου, Κυράστας, Λιβαθηνός, Δοντάς, Σαραβάκος, Δημόπουλος Θ.
Oλυμπιακός (Γκέοργκ Κέσλερ): Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Μίχος, Ξανθόπουλος, Τόγιας, Παπαδόπουλος, Κουσουλάκης, Μητρόπουλος, Λεμονής, Σέστιτς, Αναστόπουλος
1985-1986 (Πρωτάθλημα)
16 Μαρτίου 1986 – 24η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2
Ο Παναθηναϊκός έχει εκείνη τη χρονιά 14 διεθνείς και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια περίοδο που δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι, όπως συνήθως γίνεται όταν βλέπουν απέναντί τους τα πράσινα, αφηνιάζουν και φτάνουν σε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη με 2-1. Ο Βαΐτσης σκόραρε με δύσκολη κεφαλιά κόντρα στον Σαργκάνη που μόλις είχε πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Τάσος Μητρόπουλος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 80’ με τον Χαραλαμπίδη. Σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες και γύρω από το γήπεδο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Σαργκάνης, Ταράσης, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος (36' Χαραλαμπίδης), Σαραβάκος, Μπατσινίλας, Δημόπουλος Χ.
Oλυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Τόγιας, Μίχος, Αποστολάκης, Σεμερτζίδης, Μπάριος (88' Παπαχρήστου), Μητρόπουλος, Σέστιτς, Αναστόπουλος, Βαϊτσης
1986-1987 (Πρωτάθλημα)
20 Σεπτεμβρίου 1986 – 3η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός κατακτά τον τελευταίο του τίτλο πριν τα πέτρινα χρόνια. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ είναι νωρίς στη σεζόν και είναι ένα ακόμη γεμάτο ένταση παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το στο 26' με σουτ στην κίνηση από τον Κώστα Μπατσινίλα. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πίεσε για να ισοφαρίσει, κάτι που τελικά πέτυχε εννέα λεπτά πριν το φινάλε με τον Νίκο Αναστόπουλο μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των πρασίνων.
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Μήνου, Βονόρτας, Πατσιαβούρας, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Ζάετς, Αντωνίου, Ρότσα, Βλάχος, Σαραβάκος (62' Δημόπουλος Χ.)
Oλυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Σκούνας, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Τόγιας, Αλεξίου, Σεμερτζίδης (74' Βαϊτσης), Μπονόβας (27' Σέστιτς), Μπάριος, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Κωστίκος
1987-1988 (Πρωτάθλημα)
6 Μαρτίου 1988 – 22η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Αυτή τη χρονιά οι δύο «αιώνιοι» καταβαραθρώνονται στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός τερματίζει πέμπτος και ο Ολυμπιακός όγδοος! Τις τύχες των ερυθρόλευκων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοσκωτάς. Ένα από τα λίγα βαθμολογικά αδιάφορα ντέρμπι λήγει ισόπαλο στο σύνηθες 1-1. Σκόρερ ο Μουστακίδης στο 4’ για τον Ολυμπιακό, ο Ρότσα στο 52’ ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό.
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Σαργκάνης, Βασιλείου, Βαμβακούλας, Ρότσα (86' Μπατσινίλας), Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Δημόπουλος Χ.
Oλυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Παχατουρίδης (70' Ξανθόπουλος), Μίχος, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης, Μπανιώτης, Μητρόπουλος, Τσιαντάκης, Φούνες
1988-1989 (Πρωτάθλημα)
6 Νοεμβρίου 1988 – 7η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1
Το σκάνδαλο Κοσκωτά έχει μόλις ξεσπάσει και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να συνέλθει σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το ματς ο Ντέταρι οργιάζει, ο Ολυμπιακός είναι σημαντικά καλύτερος στην αρχή του παιχνιδιού, όμως το αυτογκόλ του Μπανιώτη στο 37’ τον φέρνει πίσω στο σκορ. Στο 78’ τελικά οι ερυθρόλευκοι ισοφαρίζουν με καρφωτή κεφαλιά του Αλεξίου όμως δύο λεπτά μετά, ο Σαραβάκος αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε από τον Τσαλουχίδη και δίνει στην ομάδα του τους βαθμούς της νίκης.
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Αμπαδιωτάκης, Χατζηαθανασίου, Καλατζής, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς (77' Μπατσινίλας), Μαυρίδης, Χριστοδούλου (87' Ρότσα), Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Νίλσεν
Oλυμπιακός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Ταληκριάδης, Καραταϊδης, Τσαλουχίδης, Μπανιώτης (67' Σαββίδης, Αλεξίου, Κωφίδης, Τσιαντάκης, Χαντζίδης, Μητρόπουλος, Ντέταρι, Μουστακίδης (31' Σοφιανόπουλος)
1989-1990 (Πρωτάθλημα)
14 Οκτωβρίου 1989 – 5η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2
Το ματς διεξάγεται λίγο πριν ο Μπένγκστον απολυθεί από τον Παναθηναϊκό και μόλις ο Ίμρε Κόμορα, πεθερός του Ντέταρι, έχει αναλάβει τον Ολυμπιακό. Ο Λάγιος (ο Θεός) ανοίγει το σκορ με πέναλτι στο 22’, όμως ο Αντωνίου ισοφαρίζει στο 57’. Ο Σαραβάκος χάνει πέναλτι στο 71’ για τον ΠΑΟ και επτά λεπτά μετά ο Ηλίας Σαββίδης κάνει το 1-2 με κοντινό πλασέ. Τελικά, το 2-2 διαμορφώνεται στο 82’ από τον Γιάννη Σαμαρά.
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Κουρμπανάς (52' Σαμαράς), Καλατζής, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Δημόπουλος Χ.
Oλυμπιακός (Ίμρε Κόμορα): Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καλογερόπουλος (64' Μουστακίδης), Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Σαββίδης, Μητρόπουλος (71' Καλταβερίδης), Ντέταρι, Αναστόπουλος
1990-1991 (Πρωτάθλημα)
10 Μαρτίου 1991 – 22η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1
Ο Στράτος Αποστολάκης έχει αλλάξει στρατόπεδο και οι πράσινοι έχουν εξασφαλίσει σημαντική βαθμολογική διαφορά. Για πολλοστή φορά όμως, τα πράγματα κόντρα στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά. Ο Θρύλος ήταν καλύτερος και άνοιξε «πέρασε» από το ΟΑΚΑ με έξοχο πλασέ του Αναστόπουλου στην κλειστή γωνία του Βάντσικ στο 52'. Οι οπαδοί του ΠΑΟ ξεσπούν στα καθίσματα του ΟΑΚΑ, ζητώντας πέναλτι σε βουτιά του Σαραβάκου μέσα στην περιοχή του Ράντου. Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώνεται με νικητή τον Ολυμπιακό όμως ενώ στις εξέδρες σημειώνονται ξανά σοβαρά επεισόδια.
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Χριστοδούλου, Κουρμπανάς, Μαραγκός (66' Σαμαράς), Γεωργακόπουλος, Σαραβάκος, Βαζέχα
Oλυμπιακός (Όλεγκ Μπλαχίν): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Λιτόφτσενκο, Χριστοδούλου (71' Γκοτζιάς), Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης (75' Νεντίδης), Αναστόπουλος, Προτάσοφ, Σάβιτσεφ
1991-1992 (Πρωτάθλημα)
26 Ιανουαρίου 1992 – 17η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0
Ένα από τα λίγα ματς με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες δύο δεκαετίες που οι πράσινοι ήταν όντως καλύτεροι. Αυτή ήταν και η πιο ευρεία νίκη τους στην Α’ Εθνική επί του Θρύλου. Σκόρερ οι Μαραγκός (18’), Σαραβάκος (29’) και Βαζέχα (78’).
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καραγεωργίου, Μπορέλι (55' Τσιφούτης), Μαραγκός (83' Φραντζέσκος), Σαραβάκος, Βαζέχα
Oλυμπιακός (Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης (23' Κοψαχείλης), Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Καραταϊδης, Χατζίδης (69' Κωφίδης), Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος, Σάβιτσεφ, Αναστόπουλος
1992-1993 (Πρωτάθλημα)
2 Μαΐου 1993 – 30η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3
Ο Ολυμπιακός είναι αδιάφορος βαθμολογικά και ο Παναθηναϊκός λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος θέλει τη νίκη για να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου από την ΑΕΚ. Ο Θρύλος βεβαίως δεν χαρίζεται ποτέ και κόντρα στα προγνωστικά, εκμεταλλεύεται τα τεράστια κενά στην άμυνα των γηπεδούχων για να φτάσει σε ένα ακόμη «διπλό» στο γήπεδο που σιγά σιγά εξελίσσεται στο… εξοχικό του. Τεράστια νίκη γοήτρου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ουσιαστικά είναι αυτός που στερεί τον τίτλο από τους πράσινους. Ο Ντανιέλ Μπατίστα με έξοχο πλασέ ανοίγει το σκορ στο 19' και ο Βαζέχα φέρνει το ματς στα ίσια, στο 49' με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα ο Προτάσοφ με κεφαλιά πετυχαίνει το 1-2 και στο 56' ο Λιτόφτσενκο ολοκληρώνει τον θρίαμβο. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟ ήταν να μειώσει, ξανά με τον Βαζέχα, στο 72'.
Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, ΓΧ Γεωργιάδης (59' Δώνης, 76' Σαραβάκος), Αντωνίου, Μαραγκός, Φραντζέσκος, Βαζέχα
Oλυμπιακός (Λιούπκο Πέτροβιτς): Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μητσιμπόνας, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μπατίστα, Προτάσοφ (77' Βαϊτσης), Σαββίδης (89' Χατζίδης)
1993-1994 (Πρωτάθλημα)
4 Απριλίου 1994 – 18η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2
Ένα ανάποδο ψαλίδι του Κρις Καλατζή στο 45’ και ένα ακόμη γκολ του Μηνά Χαντζίδη στο 66’ φέρνουν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, ενώ ο Σαραβάκος διαμορφώνει το τελικό 1-2 στο 77’. Η χρονιά ολοκληρώνεται με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και τον Ολυμπιακό αήττητο στην έδρα του (10-7-0)
Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Χριστοδούλου, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης (73’ Καπουράνης), Μαυρίδης, Νιόπλιας, Αντωνίου, Μπορέλι, Μαραγκός, Σαραβάκος, Βαζέχα
Oλυμπιακός (Κώστας Πολυχρονίου): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Καλατζής, Χατζίδης, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης, Τσιαντάκης, Εστάι (26’ Γκώνιας), Κρίστενσεν (81’ Βαϊτσης)
1994-1995 (Πρωτάθλημα)
10 Μαΐου 1995 – 30ή αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Το ντέρμπι αυτό ήταν αδιάφορο αφού ο Παναθηναϊκός είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, ενώ την ίδια μέρα διεξαγόταν ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων. Σαν αποτέλεσμα, στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν μετά βίας 10.000 κόσμου. Στο 17’ ο Ίβιτς αποβάλλεται με συνεχόμενες κίτρινες κάρτες του διαιτητή Ζαχαριάδη, για φάουλ και διαμαρτυρία, όμως στο 30’ ο Τσαλουχίδης βάζει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό πριν ο Γ.Χ. Γεωργιάδης διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 54’.
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης (60’ Λαγωνικάκης), Χριστοδούλου, Καλιτζάκης (80’ Μαραγκός), Καπουράνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Μάρκος, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα
Ολυμπιακός (Τάις Λίμπρεχτς): Στρακόσια, Χατζίδης, Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Πασσαλής (83’ Τρούπκος), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (74’ Νταμπίζας)
1995-1996 (Πρωτάθλημα)
28 Απριλίου 1996 – 29η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
Ένα ακόμη ματς που ελάχιστοι το θυμούνται για το αγωνιστικό του κομμάτι. Ο ΠΑΟ κερδίζει και κατακτά τον τίτλο. Ο Αποστολάκης στο 10’ πετυχαίνει το γκολ της νίκης, ο Καλατζής αποβάλλεται στο 80’ και 34 οπαδοί του Ολυμπιακού συλλαμβάνονται για επεισόδια. Στο ΟΑΚΑ καίγονται 5.000 καθίσματα και δημιουργείται το σύνθημα «Κάναμε το Στάδιο μπ&#*@ πω, πω γέλιο, πω, πω γέλιο». Στον πάγκο των ερυθρόλευκων ο Μελέτης Περσίας…
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Καπουράνης, Μπορέλι (86’ Νιόπλιας), Μαραγκός (71’ Γκούμας), Γ.Σ. Γεωργιάδης, Λαγωνικάκης, Βαζέχα (90’ Θωμαϊδης)
Ολυμπιακός (Τάκης Περσίας): Ράντος, Κρεμενλίεφ, Καλατζής, Καραταϊδης, Σκαρτάδος, Πασσαλής (58’ Μαρινάκης), Αμανατίδης, Τρούπκος, Γιουσκόβιακ (65’ Γεωργάτος), Αλεξανδρής (74’ Σαπάνης), Ίβιτς
1996-1997 (Πρωτάθλημα)
6 Απριλίου 1997 – 28η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2
Μια από τις πλέον εύκολες εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟ. Γκολ-φάουλ του φάουλ του Γεωργάτου στο 7’ και λεπτό και σουτ από δεξιά του Καραπιάλη στο 49’ διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Από το 89’ και στα λίγα λεπτά που απομένουν αποβάλλονται για τον ΠΑΟ οι Καλιτζάκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης και Κολιτσαδάκης. Λίγες ημέρες μετά ο ΟΦΗ κάνει και αυτός πάρτι στο ΟΑΚΑ, παίρνει ισοπαλία 1-1 και αφήνει τον «μεγάλο αδερφό» εκτός Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, οι πράσινοι έχουν το… σθένος και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός κατακτά τον πρώτο του τίτλο μετά από δέκα «πέτρινα» χρόνια, με οκτώ βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ.
Παναθηναϊκός (Βέλιμιρ Ζάετς): Βάντσικ, Αποστολάκης (46’ Καπουράνης), Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Κωνσταντινίδης, Κόλα (46’ Αλεξούδης), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος (79’ Νασιόπουλος), Μαλέκκος
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (88’ Καλύκας), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (65’ Κακλαμάνος), Γκόγκιτς (81’ Τζόρτζεβιτς), Γεωργάτος
1997-1998 (Πρωτάθλημα)
5 Απριλίου 1998 – 30η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2
Καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα για τον ΠΑΟ του Βασίλη Δανιήλ, νέο «γλέντι» όμως από τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους ματς και ένας ακόμη τίτλος, ο δεύτερος συνεχόμενος. Ο Θρύλος πέτυχε δύο γκολ μέσα σε έντεκα λεπτά στο 23’ με τον Γιαννακόπουλο και στο 34’ με τον Μαυρογενίδης, έφτασε σε μια ακόμη άνετη νίκη και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς διαφορά.
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Καλιτσιδάκης, Γκούμας, Μπασινάς, Μίκλαντ (54’ Λυμπερόπουλος), Λαγωνικάκης (46’ Αλεξούδης), Κόλα (85’ Σιμπνιέφσκι), Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μαυρογενίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Καραπιάλης (87’ Μπάντοβιτς), Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής (81’ Οφορίκουε), Ίβιτς (55’ Γεωργάτος)
1998-1999 (Πρωτάθλημα)
5 Δεκεμβρίου 1998 – 12η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-4
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 με γκολ των Κωνσταντινίδη στο 29’ και Βαζέχα στο 32’ και ετοιμάζεται για πάρτι… Η γιορτή όμως λήγει νωρίς, αφού ο Θρύλος απαντά με τέσσερα γκολ και γράφει ιστορία. Αυτογκόλ του Αλεξόπουλου στο 41’, και Καραπιάλης στο 52’ ισοφαρίζουν για τον Ολυμπιακό και στο 64’ ο Μπασινάς αποβάλλεται. Ο Ανατολάκης στο 72’ δίνει προβάδισμα στους ερυθρόλευκους» και ο «Μπίλαρος» στο 89’ βάζει το κερασάκι στην τούρτα του πράσινου πάρτι με μια λόμπα-οβίδα στον Βάντσικ που… ακόμη πέφτει!
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (82’ Μάουρο), Αλεξόπουλος, Βόκολος, Ασάνοβιτς (76’ Κιάσσος), Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Κόλα (78’ Σιπνιέφσκι), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γεωργάτος (84’ Λουτσιάνο), Γκόγκιτς, Αλεξανδρής (69’ Αμανατίδης)
1999-2000 (Πρωτάθλημα)
21 Νοεμβρίου 1999 – 8η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0
Ο Ολυμπιακός του Αλμπέρτο Μπιγκόν βρίσκεται σε κακή μέρα και μοιραία χάνει το ματς, χάρη σε γκολ των Ολιβάρες (58’) και Βαζέχα (64’). Αυτή είναι η πρώτη νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού μετά από έξι ματς…
Παναθηναϊκός (Γιάννης Κυράστας): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Γκούμας (70’ βόκολος), Φύσσας, Φλίπσεν, Μίκλαντ, Μπασινάς (81’ Κιάσσος), Βαζέχα, Σιπνιέφσκι (31’ Κόλα), Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός (Αλμπερτίνο Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς (62’ Αντζας), Πασσαλής, Πουρσαϊτίδης (62’ Καραπιάλης), Γκόγκιτς, Ζιοβάνι
2005-2006 (Πρωτάθλημα)
25 Αυγούστου 2005 – 1η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2
Ένα πραγματικά «χαλαρό» ματς από τον Ολυμπιακό με τον Τροντ Σόλιντ στον πάγκο του. Ο Θρύλος είναι καλύτερος επί 90 λεπτά, κινδυνεύει ελάχιστα και φτάνει στο «διπλό» με κεφαλιά του Στολτίδη στο 35’ και δυνατό σουτ του «Τζόλε» στο 86’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Την ώρα που φεύγει για να πανηγυρίσει, ο Μόρις τον κλωτσά εν ψυχρώ και αποβάλλεται. Οι ερυθρόλευκοι φτάνουν σε έναν άνετο τίτλο και πετυχαίνουν ρεκόρ συνεχόμενων νικών με 16.
Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μορίς, Σέριτς, Βύντρα, Κονσεϊσάο, Γκονζάλες, Άντριτς (81’ Μπίσκαν), Χαραλαμπίδης (52’ Βόουτερ), Ολισαντέμπε (52’ Γκέκας), Παπαδόπουλος
Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Ριβάλντο (85’ Καφές), Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου (88’ Ντάνι), Μπαμπανγκίντα (58’ Οκκάς)
2006-2007 (Πρωτάθλημα)
5 Νοεμβρίου 2006 – 9η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
Ένα αυτογκόλ του Θανάση Κωστούλα έκρινε το συγκεκριμένο ντέρμπι, μια ήττα που όμως δεν είχε επίπτωση για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη 7 νίκες στο πρωτάθλημα, το οποίο και τελικά κατακτούν με χαρακτηριστική άνεση, εννέα βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ και μόνο 17 από τον Παναθηναϊκό.
Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Μορίς, Γκούμας, Σέριτς, Βύντρα (71’ Νίλσον), Μπόβιο (81’ Λεοντίου), Ρομέρο, Τζιόλης, Βίκτορ, Παπαδόπουλος (85’ Μάντζιος), Σαλπιγγίδης
Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Κωστούλας (88’ Καφές), Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Καστίγιο, Μάριτς (69’ Οκκάς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (88’ Μπόρχα), Κωνσταντίνου
2008-2009 (Πρωτάθλημα)
9 Νοεμβρίου 2008 – 9η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
Ένα ακόμη αδιάφορο από πλευράς θεάματος ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιωνίων». Τον βαθμό τον πήρε εύκολα ο Βαλβέρδε με την τακτική που ακολούθησε «κλειδώνοντας» τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν το πιο εύκολο για τον Θρύλο στην ιστορία του αφού το κατέκτησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκάμπριελ (87’ Ρουκάβινα), Σιμάο, Βύντρα, Νίλσον, Τζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (57’ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Μάντζιος
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ (37’ Γκαλίτσιος), Α.Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Γκαλέτι (83’ Κοβάσεβιτς), Ντουντού, Λέτο (80’ Τζόρτζεβιτς), Μπελούσι, Ντιόγο
2009-2010 (Πρωτάθλημα)
21 Μαρτίου 2010 – 27η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1
Ο χειρότερος Ολυμπιακός της τελευταίας 20ετίας… ησυχάζει το ΟΑΚΑ που είναι κατάμεστο από οπαδούς του Παναθηναϊκού που έχουν πάει για να πανηγυρίσουν τον τίτλο με νίκη-διασυρμό επί του Ολυμπιακού. Φυσικά, όλα αυτά τα ξέχασαν γρήγορα αφού στο 67’ ο Άγγλος… παρτενέρ, Ματ Ντάρμπισιρ πέτυχε με κοντινό σουτ το γκολ που χάρισε στον Θρύλο ένα ακόμη «διπλό» στο «εξοχικό» του ΟΑΚΑ.
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σιμάο (70’ Νίνης), Βύντρα, Σεϊταρίδης (67’ Γκάμπριελ), Λέτο, Τζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80’ Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ (45’ Ζεβλάκοφ), Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Μαρέσκα, Γ.Παπαδόπουλος (55’ Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63’ Όσκαρ), Μήτρογλου, Λούα Λούα
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ