30 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΤΟΣ «Η νίκη σε ντέρμπι απογειώνει τον κόσμο»

Ο Τάσος Πάντος είναι ένας παίκτης που έχει παίξει πάρα πολλά ντέρμπι με την φανέλα του Ολυμπιακού και ακόμη τον θυμούνται οι φίλοι της ομάδας.  Ο «Παντούρου» μίλησε για τα υπέρ και τα κατά των Πειραιωτών όσον αφορά το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτά τα παιχνίδια ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά, αλλά και ότι οι παίκτες της ομάδας πρέπει να κυνηγήσουν τη νίκη και για τον κόσμο.  Δεν ξέχασε βέβαια να αναφερθεί στα όσα πέρασε την ομάδα, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τα όσα έχει ζήσει αυτός σε ματς με τους «πράσινους», την τωρινή του ομάδα τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και για άλλα πολλα
Πέρα της βαθμολογικής διαφοράς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Αυτά τα ματς κρίνονται στην λεπτομέρεια. Ότι προετοιμασία και να έχεις κάνει πιο πριν, ένα λάθος μπορεί να τα αλλάξει όλα. Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και βρίσκει την φόρμα του, είναι μια γρήγορη ομάδα και με πολύ καλό ρυθμό. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει προβλήματα και είναι προβλέψιμος. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί σοβαρός και πειθαρχημένος θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.




-Πιστεύεις ότι το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από οπαδούς του ΠΑΟ, μπορεί να παίξει ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος;



Αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικότητας του κάθε παίκτη. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν πρόβλημα, νιώθουν καλά βλέποντας τους αντίπαλους οπαδούς να έχουν γεμίσει το γήπεδο και να τους βρίζουν. Αυτό τους ξυπνάει. Δεν νομίζω οι παίκτες του Ολυμπιακού να φοβηθούν τον κόσμο ακόμη και σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αφού ακόμη και αυτοί που δεν έχουν παίξει σε ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός έχουν ζήσει άλλα μεγάλα ντέρμπι στην Ευρώπη, αφού είναι ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας.



-Πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να αγχώσει τον Παναθηναϊκό όσο το παιχνίδι κυλάει και δεν μπαίνει ένα γκολ;



Ο ΠΑΟ έχει περισσότερο άγχος από τον Ολυμπιακό, αφού βρίσκεται ήδη τέσσερις βαθμούς πίσω από τον αντίπαλο του και εκτός αυτού δεν βοηθάει πάντα η πίεση του κόσμου. Από την άλλη μεριά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει ήδη μια απόσταση ασφαλείας και τους βολεύει και η ισοπαλία. Για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι του θα ξέρουν και πώς να ο διαχειριστούν για να συνεχίσουν με στόχο την κατάκτηση του νταμπλ, το οποίο κάθε χρόνο αποτελεί τον βασικό στόχο της ομάδας.



-Θα ήθελα να αναφερθείς και στην δική σου εμπειρία από ντέρμπι με τον ΠΑΟ και τι έχεις να θυμάσαι από αυτά…



Στην καριέρα μου στον Ολυμπιακό έχω χάσει ελάχιστα ντέρμπι ανάμεσα στην τότε ομάδα μου και τον Παναθηναϊκό. Έχω να θυμάμαι πολλά από αυτά τα παιχνίδια και είναι από τα πιο σημαντικά στα οποία αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής και όπως είναι φυσικό, όσο περισσότερα τέτοια ματς έχεις δώσει, τόσες περισσότερες αναμνήσεις έχεις. Μια νίκη ή μια ήττα μπορεί να σε στιγματίσουν, αφού εδώ είναι Ελλάδα και τα πράγματα δεν είναι όπως στο εξωτερικό, όπου το αποτέλεσμα ξεχνιέται την επόμενη ημέρα. Θυμάμαι ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη που είχαμε χάσει με 1-0 στο Καραϊσκάκη με ένα γκολ στο Καραϊσκάκη χάρη σε ένα γκολ του Παπαδόπουλου δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς. Μου έχει μιάνει και μια ήττα με 1-0 την ίδια χρονιά χάρη σε αυτογκολ του Θανάση. Βέβαια, τότε δεν έπαιξα αλλά άνηκα στην ομάδα. Όπως βλέπετε ένα λάθος μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Σε αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές είναι φορτισμένοι με άγχος αφού παίζουν και για την αποδοχή από τον κόσμο και τον Τύπο αλλά και από όλους.



-Πέρυσι ήσασταν το αουτσάιντερ και πήρατε το διπλό μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας;



Πέρυσι ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, αφού η ομάδα δε βρισκόταν και στα καλύτερα της. Ήταν ένα ματς, όπου προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και τους κερδίσαμε μέσα και έξω αλλά τελικά αυτοί πήραν το πρωτάθλημα. Πολλές φορές αυτά τα παιχνίδια δεν παίζουν κανένα ρόλο σχετικά με το ποιος θα αναδειχτεί πρωταθλητής, αφού δεν παίρνεις παραπάνω βαθμούς από αυτούς που παίρνεις στα άλλα ματς. Πάλι τρεις πόντου κερδίζεις. Για αυτό τον λόγο άλλωστε το πρωτάθλημα λέγεται και μαραθώνιος. Δεν έχει σημασία ακόμη και αν έχεις πάρει όλα τα ντέρμπι αν δεν πάρεις το πρωτάθλημα, αν και εμείς σαν Ολυμπιακός παίζαμε πάντα για τη νίκη.



-Όσο θυμόμαστε εσένα, έπαιζες και για τον κόσμο. Πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι παίκτες;



Το κίνητρο του να δώσεις χαρά στον κόσμο είναι πολύ μεγάλο και για αυτό τον λόγο αυτά τα ματς έχουν φανατισμό. Πρέπει να τα δίνεις όλα για να παίρνεις τέτοιες νίκες και να δίνεις χαρά και στον κόσμο σου. Θυμάμαι πιο παλιά που είχαμε μεγάλες προσωπικότητες όταν παίζαμε εμείς. Όχι ότι τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει αλλά εμείς είχαμε δώσει πολλά ντέρμπι τότε έχοντας στην σύνθεση παίκτες, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Ζιοβάνι και άλλους πολλούς. Και τώρα βέβαια, οι παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός έχουν τεράστια εμπειρία από ντέρμπι αφού έχουν δώσει πολλούς τέτοιους αγώνες στην Ευρώπη.



-Θα ήθελα την γνώμη σου και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε…



Εγώ είχα δηλώσει από το καλοκαίρι ότι ο Βαλβέρδε ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Ολυμπιακό, αφού είχαμε συνεργαστεί παλαιότερα και γνώριζα το έργο που μπορεί να προσφέρει . Ο Ερνέστο είναι ένας πολύ καλός προπονητής, μεθοδικός και πάρα πολύ εργατικός. Είναι ένας τεχνικός που διδάσκει πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο και μπορεί να ανεβάσει ένα κλικ παραπάνω την ομάδα και να δούμε και το ποδόσφαιρο που περιμένει να δει και ο κόσμος, ο οποίος όπως είναι φυσικό έχει απαιτήσεις από την ομάδα και περιμένει να βλέπει καλή μπάλα και όχι μόνο τα αποτελέσματα. Κάτι που όπως έχουμε δει έχει καταφέρει να πετύχει ο Βαλβέρδε, ακόμη και αν οι παίκτες ήταν καινούριοι, αυτός είχε έρθει λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως είδαμε την ομάδα στα τελευταία ματς να βγάζουν στο γήπεδο αυτά που τους έχει διδάξει ο προπονητής. Έχω προσωπική σχέση με τον κύριο Βαλβέρδε και τον θεωρώ πολύ καλό ως προπονητή και εξαίρετο χαρακτήρα.



-Πιστεύεις ότι ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής που μπορεί να πάρει ένα ντέρμπι μόνος του;



Ο προπονητής μπορεί να προετοιμάσει ολόκληρη την εβδομάδα την ομάδα του, να δώσεις τις οδηγίες του στους παίκτες, αλλά αυτό που μετράει είναι τελικά οι παίκτες να εφαρμόσουν πλήρως όσα τους έχει ζητήσει για να πετύχουν τον στόχο της ομάδας. αν δεν εφαρμόσουν οι παίκτες σωστά τις εντολές του προπονητή όλα μπορεί να χαθούν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και για αυτό τον λόγο όλοι έχουν μερίδιο επιτυχίας στα θειτκά αποτελέσματα και αποτυχίας στα αρνητικά.



-Δήλωσες ότι έχεις καλή σχέση με τον Βαλβέρδε. Πιστεύεις ότι αν είχε έρθει νωρίτερα στην ομάδα μπορεί να συνέχιζες και εσύ εκεί;



Δεν μπορώ να μιλάω υποθετικά. Όσον αφορά το παρελθόν είχα μια καλή σχέση με την ομάδα και δεν παίζει ρόλο το αν θα μείνω εγώ ή θα φύγω ή οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι τόσο μεγάλο που τα πρόσωπα μπορεί να αλλάξουν αλλά αυτός θα παραμένει πάντα κάτι το μοναδικό.



-Νιώθεις πληγωμένος που έφυγες από τον Ολυμπιακό;



Αυτά που έχω κερδίσει εύχομαι να τα ζήσουν και άλλοι. Η αγάπη πχ. Του κόσμου ήταν κάτι που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά μου. Όχι δεν μπορώ να πω ότι νιώθω πληγωμένος, αφού αυτά που έχω κερδίσει από την ομάδα είναι πάρα πολλά και σημαντικά. Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν κάποιες αποφάσεις για το καλό της ομάδας και μια από αυτές ήταν ότι εγώ δεν χρειαζόταν να συνεχίσω να φοράω την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις σεβόμαστε, αφού όπως προείπα ο Ολυμπαικός είναι κάτι πολύ μεγάλο για να στηρίζεται απλά σε πρόσωπα. Έχουν περάσει παίκτες και παίκτες. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά.



-Θα ήθελα να μου μιλήσεις και για τον κόσμο του Ολυμπιακού, με τον όποιο έχεις πολύ καλή σχέση.



Η σχέση που είχα δεν ήταν παροδική, αλλά διατηρήθηκε μέχρι σήμερα. Ακόμη βλέπω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού με αγαπάει και με σέβεται και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Χαίρομαι που οι κόποι μου βρήκαν ανταπόκριση, αφού ο κόσμος με αγάπησε χωρίς να είμαι κάποιο όνομα όταν ήρθα στην ομάδα από την Προοδευτική. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί που ξεκινάει την προσπάθεια του από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες να κερδίζει όσα κέρδισα εγώ. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο και βλέπει ποιος προσπαθεί και ποιος όχι και για αυτό τον λόγο εκτίμησαν την δουλειά μου. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος του Ολυμπιακού με θεωρεί σαν έναν δικό του. Με τιμά πραγματικά αυτό.



-Μια ευχή που θα ήθελες να κάνες ενόψει του ντέρμπι;



Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό ενόψει του δύσκολου αυτού ντέρμπι που έχει να δώσει και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουν το άθλημα και ο καλύτερος. Η άποψη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική και καλή ομάδα που έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά με το υλικό, τον προπονητή, την διοίκηση αλά και τον κόσμο που διαθέτει. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να δέσει λίγο η ομάδα γιατί είναι μια καινούρια ομάδα.



-Θα ήθελα να μου μιλήσεις λίγο και για την τωρινή σου ομάδα, τα Γιάννενα.



Έχουμε μια ποιοτική ομάδα, η οποία δεν είναι για την Football League αλλά για την Σούπερ Λίγκα και στόχος μας είναι να την ξαναστείλουμε εκεί που της αρμόζει, δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα. Πιστεύω ότι δείξαμε τις δυνατότητες μας και στο ματς με τον Εργοτέλη, όπου αποκλείσαμε μια πολύ καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το ποδόσφαιρο και γενικότερα το άθλημα. Πιστεύω ότι διαθέτουμε τα κατάλληλα εχέγγυα για να ανέβουμε κατηγορία, αφού διαθέτουμε καλό υλικό, έχουμε έναν καλό προπονητή αλλά και τον κόσμο στο πλευρό μας.



-Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι με τον ΠΑΣ;



Η καταγωγή μου είναι από εδώ από τα Γιάννενα και θεωρώ αδικία να βρίσκεται αυτή η ομάδα στην Β΄ Εθνική. Στόχος μου είναι να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός τον οποίο σεβόμαστε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προσπαθώντας να φτάσουμε όπου μας βγάλει. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά η ιστορία μας μας επιβάλει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΒΑΡΔΑ Τ V

Watch live streaming video from pefovardas at livestream.com

O.S.F.P NEWS

picasion gif maker

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ..............7............. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ